Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kosten begraven omlaag

Geplaatst op: 29 maart 2019

De begraafkosten in Zwartewaterland gaan met 275 euro omlaag. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. De verlaging is mogelijk omdat de kosten voor groenonderhoud op de begraafplaatsen nu deels worden toegeschreven aan de algemene dienst.

De tarieven van begraven in Zwartewaterland waren al langer onderwerp van discussie. Uit een onderzoek blijkt dat de kosten in vergelijking met de regio niet hoog zijn, maar dat de tarieven voor ‘het recht tot begraven’ wel hoog zijn. De kosten voor nabestaanden zijn al snel zevenduizend euro en de politiek kreeg signalen dat dit voor veel mensen problemen oplevert.

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde daarom donderdag in met het voorstel om de kosten te verlagen. Alleen GemeenteBelangen is tegen. Die partij vindt de nieuwe regeling niet eerlijk voor mensen die geen gebruikmaken van de begraafplaatsen, bijvoorbeeld omdat ze kiezen voor cremeren. Die draaien nu in feite ook op voor de kosten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500