Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meer anonieme telefoontjes naar politie

Geplaatst op: 29 maart 2019

Steeds meer Zwartewaterlanders bellen met Meld Misdrijf Anoniem. Dat meldde burgemeester Bilder donderdagavond in de gemeenteraad bij de behandeling van het Meerjarenbeleidsplan Integrale Veiligheid. Volgens Bilder is de stijging ‘opvallend’, omdat Zwartewaterlanders in het verleden maar spaarzaam van de mogelijkheid gebruikmaakten.

De burgemeester is enthousiast over de zogenoemde Buurtapps die de laatste tijd in opmars zijn, ondanks dat het CDA daar donderdag een kanttekening bij plaatst. “Ook wij zijn blij met de buurtapps, maar we moeten er wel voor waken dat er geen heksenjacht ontstaat op momenten dat dit niet nodig is. Gelukkig zijn de contacten tussen de vrijwilligers en politie nauw”, aldus raadslid Van Zandwijk.

Bilder sluit zich daar bij aan. Hij ziet liever soms wat teveel aandacht, dan dat er achteraf geconcludeerd moet worden dat er iets gebeurt wat voorkomen had kunnen worden. Overigens is de aanpak van drugsoverlast de komende jaren een belangrijke prioriteit voor de gemeente.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500