Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterschap neemt beheer gemeentelijk water over

Geplaatst op: 29 maart 2019

Dit voorjaar neemt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) het beheer en onderhoud over van het stedelijk water in de gemeente Zwartewaterland. Dit betekent dat inwoners met hun vragen, opmerkingen of klachten over het waterbeheer, contact kunnen opnemen met het waterschap. Op dinsdag 9 april vindt de officiële overdracht plaats tijdens een bestuurlijk moment met wethouder Maarten Slingerland en waterschapsbestuurder Hans Pereboom. 

Voor het water in Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt geldt dat Waterschap Drents Overijsselse Delta het beheer en onderhoud gaat uitvoeren. Denk hierbij aan maai- en baggerwerkzaamheden, maar ook aan het verwijderen van waterplanten, riet, takken en vuil voor een goede aan- en afvoer van water.

Gemeente en waterschap zijn het erover eens dat het logisch is om de ‘waterwerkzaamheden’ bij één organisatie neer te leggen. Inwoners van Zwartewaterland die aan stedelijk water wonen waarvan beheer en onderhoud wordt overgedragen, ontvangen een brief met meer informatie.

Afspraken met andere gemeenten
Zwartewaterland is één van de gemeenten waar het waterschap verantwoordelijk wordt voor het waterbeheer. In de komende jaren gaat het waterschap aan de slag om ook tot definitieve afspraken te komen met de gemeenten in het noordelijk deel van het waterschapsgebied waar nog overdrachten moeten plaatsvinden. Grofweg is dit het gebied tussen Meppel-Hoogeveen-Assen-Steenwijkerland. Het beheer en onderhoud van het stedelijk water in de overige gemeenten binnen het werkgebied van WDODelta ligt al bij het waterschap.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500