Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tagweg blijft bron van ergernis

Geplaatst op: 30 maart 2019

“Misschien moet de rechter een keer een oordeel uitspreken”, zegt burgemeester Bilder over de situatie op de Tagweg. De weg is geen eigendom van de gemeente Zwartewaterland, maar die vindt de veiligheid op de weg soms niet acceptabel.

Dat antwoordde de burgemeester donderdag op vragen van de SGP. Raadslid Bisschop kaartte de situatie op de weg nog eens aan. “Als ik in mijn auto over de weg rijd, denkt mijn zoontje dat we het spelletje ‘zandweg, hobbelweg, gat in de weg doen’. En ik denk dat we dit spelletje nog heel lang kunnen doen”, aldus Bisschop, die ook vragen stelde over de aansprakelijkheid bij een eventueel ongeval.

De weg is nu nog eigendom van de ontwikkelaar. En die heeft een andere visie op verkeersveiligheid dan de gemeente, antwoordde Bilder. De gemeente heeft zelf al eens maatregelen getroffen, omdat de eigenaar dat niet wilde doen. Als een stevig gesprek niet werkt, moet de rechter in actie komen, stelt Bilder.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500