Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tagweg blijft bron van ergernis

Geplaatst op: 30 maart 2019

“Misschien moet de rechter een keer een oordeel uitspreken”, zegt burgemeester Bilder over de situatie op de Tagweg. De weg is geen eigendom van de gemeente Zwartewaterland, maar die vindt de veiligheid op de weg soms niet acceptabel.

Dat antwoordde de burgemeester donderdag op vragen van de SGP. Raadslid Bisschop kaartte de situatie op de weg nog eens aan. “Als ik in mijn auto over de weg rijd, denkt mijn zoontje dat we het spelletje ‘zandweg, hobbelweg, gat in de weg doen’. En ik denk dat we dit spelletje nog heel lang kunnen doen”, aldus Bisschop, die ook vragen stelde over de aansprakelijkheid bij een eventueel ongeval.

De weg is nu nog eigendom van de ontwikkelaar. En die heeft een andere visie op verkeersveiligheid dan de gemeente, antwoordde Bilder. De gemeente heeft zelf al eens maatregelen getroffen, omdat de eigenaar dat niet wilde doen. Als een stevig gesprek niet werkt, moet de rechter in actie komen, stelt Bilder.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “Tagweg blijft bron van ergernis

 1. koos schreef:

  Als de weg niet het eigendom is van de gemeente, de sloten niet en de grond niet, dan is de projectontwikkelaar de Koning van het Tag.
  Hij bepaalt dus de veiligheid van de wijk. Heeft hij dan wel het recht om borden te plaatsen volgens de verkeerswet of zijn het eigen (kleine) bordjes. Heeft hij ook die betonblokken geplaatst? Waarschijnlijk gaat hij ook tol heffen op de Tagweg.

 2. Jean schreef:

  Hopelijk komt er ooit nog een rondweg tussen Tagweg/Matenweg en Riethandel Van Rees. Dan hoeft het doorgaande verkeer niet meer door de wijk.

 3. Flip Visscher schreef:

  Wie ook de eigenaar van de weg is
  je mag daar NIET HARDER DAN 30 KM !!!!
  ik zie op deze weg met grote regelmaat
  onnodige fietsers en wandelaars die gemakkelijk via een andere route hun doel kunnen bereiken
  willen wij niet te veel de wet naar ONZE hand zetten?

 4. Last schreef:

  Waarom neemt Zwartewaterland dan deze weg niet over van de ontwikkelaar? Of onteigenen, en als dat niet kan of mag dan gewoon die weg als onveilig zijnde afsluiten. Beter geen weg dan eentje die slachtoffers eist!

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500