Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

450 renners naar de ‘Omloop’

Geplaatst op: 1 april 2019

Met dank aan diverse regionale ondernemers en een nieuwe hoofsponsor staan op zaterdag 6 april maar liefst 450 (inter)nationale renners en rensters aan de start van de Omloop van Noordwest Overijssel. Start en finish van de drie wedstrijden is het Havenplein. De bekende Overijsselse race is een belangrijke indicator van veelbelovend wielertalent.

L&M Workwear uit Genemuiden, heeft voor 3 jaar zijn naam aan de “Omloop van Noordwest Overijssel” gekoppeld. Voortaan heet de “Omloop van Noordwest Overijssel” de “L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel”. Hiermee heeft stichting wielerpromotie Genemuiden een stabiele partner gevonden richting de 50e editie, die met veel wieleractiviteiten gevierd zal gaan worden.

Er worden zaterdag drie wielerkoersen verreden. Om 9:00 uur starten de nieuweling-meisjes (15-16 jaar)/junior-vrouwen (17-18 jaar), om 12:00 uur de nieuwelingen (jongens 15-16 jaar) en als laatste categorie om 15:00 uur de junioren (jongens 17-18 jaar).

Van de plaatselijke wielervereniging Noordwesthoek staan bij zowel de nieuweling-meisjes/junior-vrouwen, nieuwelingen en junioren koersen eigen renners aan de start. Naast Rixt Tol uit Hasselt en Isa Naberman uit Genemuiden staan Ruth van Hulst en Carmen van Veen uit Zwolle en Joyce Mulder uit Meppel aan het vertrek. In de categorie nieuwelingen staan de Noordwesthoekers Bart en Ruben Kortleve uit Havelte aan de start. Bij de junioren staat Genemuidenaar Sam Naberman aan de start.

Ook dit jaar kan de “L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel” zich weer verheugen op veel buitenlandse interesse. Zoals gewoonlijk heeft de omloop veel aantrekkingskracht op de Belgische zuiderburen. Dit jaar ook belangstelling, bij de dameskoers, vanuit Zweden, Finland en zelfs uit Israël. De Israëlische Shani Berger zal zaterdag om 9:00 uur met rugnummer 1 op het Havenplein acte de préséance geven.

De Omloop van 2018 werd, na 2 mooie koersen bij de nieuweling-meisjes/junior-vrouwen en de nieuwelingen, geneutraliseerd door een grote valpartij. Politie IJsselland heeft de koers geneutraliseerd omdat veel ambulances op de valpartij afkwamen, om te helpen met de gevallen wielrenners. Dit maakte dat er weinig dekking van ambulances over was in het zorggebied “Steenwijk en omstreken”.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500