Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Even weg in de paasvakantie

Geplaatst op: 4 april 2019

De lentekriebels zijn er weer, we kijken uit om even te ontsnappen aan de routine ook al is het heerlijke lenteweer nog niet in zicht. Een optie is om er even tussenuit te gaan, het hoeft niet ver weg te zijn, we kunnen ook dicht bij thuis blijven en een bestemming in onze eigen omgeving kiezen. Ter inspiratie geven we hieronder unieke vakantie tips, met voor alle budgetten wat.

Herontdek je eigen omgeving. Ben je laatst nog in het natuurpark de Weerribben-Wieden geweest? Maak een dagtocht of doe eens gek en huur een huisje aan de andere kant van het water, dan bent u er toch even helemaal uit. De wandelroute door het park zorgt voor een vernieuwde kijk op het natuurlijk schoon om je heen. Door met een gehuurd bootje het water op te gaan of een boottour te nemen krijg je een heel ander uitzicht vanuit een heel ander perspectief. Met zoveel water in de omgeving is het nu wellicht tijd voor een zeilcursus. In Kraggenburg vind je ´Netl de Wildste Tuin´ waar je met groot en klein kunt logeren, eten en u kunt amuseren. Het is de perfecte tijd voor de tulpenroute of ga de boer op en geniet van de ambachtelijke lekkernijen van je eigen streek.

Iets verder weg, in Andalusië, is het heerlijk van temperatuur in de lente en prachtig met de geurige sinaasappelbomen in bloei. Ga naar Jerez de la Frontera, in plaats van het toeristische Sevilla, zeker zo mooi en minder uitgebaat als de grote zus. Deze stad is de wieg van de Flamenco cultuur. Met de paasdagen zijn de processies van Semana Santa een waar ´straattheater´ en een unieke belevenis. Kijk hoe de processiegangers op blote voeten en een kruis op hun rug of kaars in de hand onder tromgeroffel uren door de straten lopen. Niet vergeten de beroemde sherry wijnkelders te bezoeken, te genieten van het heerlijke eten of van dichtbij de toro bravo (Spaanse stieren) te bewonderen. Er zijn vluchten naar Jerez met tussenstop in Madrid, maar een directe vlucht Sevilla is prima te doen, slechts op een uur rijden met de auto of trein.

Malta, een vergeten vakantiebestemming en makkelijk te bereiken. Meerdere luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia en Ryanair vliegen op Malta. Geniet van de zon in het mediterrane Malta, bezoek de historische hoofdstad Valetta met zijn duizenden jaren geschiedenis en zwem in de heldere wateren van Comino. Malta staat ook bekend om zijn prachtige casino´s die een bezoekje waard zijn. Je kunt er roulette spelen a la James Bond. Wanneer wiskunde en onvolledige informatie meer jouw vermaak is kun je plaatsnemen aan een pokertafel waar het om vaardigheden draait. Het eten is heerlijk, probeer vooral de pastizzi (kleine pasteitjes) die overal verkocht worden, ook de wijn, bijvoorbeeld de Marsovin, die hier geproduceerd wordt is van goede kwaliteit. Gozo het zuster eilandje van Malta dat op vijf kilometer van het hoofdeiland ligt heeft prachtige stranden en is rustiger van aard. De veerboten gaan elke 45 minuten vanaf de haven van Cirkewwa.

Op vakantie in eigen land. Dat is geweldig met een van de retro kampeerbusjes van Tralaluna uit de jaren zestig en zeventig. Deze unieke huisjes op wielen zijn prachtig gerestaureerd in retrostijl en van alle gemakken voorzien, op aanvraag liggen de handdoeken en het beddengoed al klaar, alleen nog maar een koffer pakken en je bent klaar voor vertrek. Mocht je een trekhaak hebben dan is de huur van een retro caravan met namen als de Rode Haan of Ribbel ook een optie. Het leuke van Tralaluna is dat ze niet alleen deze oldtimers verhuren maar ook vooraf geplande road trips aanbieden zoals de verrassing of pauper road trip, met tips en campings voor iedere dag.

Reizen met de trein kan heerlijk zijn, zeker wanneer dat kan in een van de super comfortabele Zwitserse treinstellen die door de Alpen rondrijden. Er zijn verschillende geweldige trajecten die je tevens met elkaar kan combineren. De glacier express is de treinrit met de meeste roem van Zwitzerland. De Glacier express vertrekt vanaf Zermatt en gaat naar St. Moritz, wanneer je de gehele tocht in één keer doet, is het meer dan 300 kilometer lang en duurt het zeker acht uur. De trein heeft een panorama wagon waarvan ook het dak van glas is. Duidelijk mag zijn dat het prachtige uitzicht, de bergen, meren, kastelen en bruggen een genot voor het oog zijn.

Tel Aviv, ook wel de witte stad genoemd, komt wellicht vaak negatief in het nieuws waardoor deze geweldige stad onterecht overschaduwd wordt. Geografisch gezien heb je zeker lekker weer en het strand ligt dichtbij. Maar in deze geweldige stad die vierentwintig uur bruist van het leven is altijd een feestje te vinden. Tel Aviv wordt ook wel de feesthoofdstad van het Midden-Oosten genoemd. Street food is onderdeel van de eetcultuur en is van hoge kwaliteit, overal vind je de lekkerste varianten op pita´s, kebabs, falafels, salades en hummus. Bezoek een synagoge en het Beit Hatsutfot museum (het museum van het Joodse volk). Op sites zoals secrettelaviv.com kan je ideeën opdoen voor een bezoek aan de stad. Non-stop vluchten met bijvoorbeeld Transavia of Easyjet vertrekken meerdere keren per dag vanaf Schiphol. Heb je de tijd, kies dan een vlucht met een tussenstop dat scheelt een hoop.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500