Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden dag wielerhoofdstad van Overijssel

Geplaatst op: 6 april 2019

De Omloop duikt de Poepershoek bij Sint Janskloooster in

Een dag in het jaar is Genemuiden de wielerhoofdstad van Overijssel. Talenten uit alle hoeken en gaten komen naar de Omloop van Noordwest Overijssel, tegenwoordig met voorvoegsel L&M Workwear. Met als doel om in de voetsporen te treden van illustere namen als Soren Kragh Andersen, die morgen net als Pascal Eenkhoorn aan de start van de Ronde van Vlaanderen staat.

De eerste finish van de dag is voor 11.00 uur. Dan komen de meisjes terug van een route door de Kop van Overijssel. De wedstrijd werd op de Kamperzeedijk al ontsierd door een valpartij, maar wielrennen zonder valpartijen bestaat bijna niet. Uiteindelijk blijft Ilse Pluimer uit Enter knap koploper. Ze heeft kilometers lang een achtervolgende groep achter haar aan zitten, maar komt met luttele voorsprong aan op het Havenplein.

Daar maken de nieuwelingen zich ondertussen op voor de start van hun Omloop. Daar komt nogal wat geduld bij kijken, zo blijkt op het Havenplein. Nadat de renners zich warm hebben gefietst, moeten ze in een grote groep op het plein aansluiten. Daar wordt een voor een het materiaal van de renners getest, om eventuele frauduleuze toestanden te voorkomen. Daarna rijden ze door naar de start, waar ze ook nog ruim twintig minuten moeten wachten op het verlossende startschot van sponsor Naberman. Gelukkig houdt Jannes Mulder met zijn bekende grappen en grollen de sfeer erin.

Op het plein kijken Genemuidenaren en veel familieleden van de renners toe naar het wielerspektakel. Onder meer de vader van Pascal Eenkhoorn kijkt toe. Morgen is hij aanwezig in Vlaanderen om naar zijn zoon te kijken. Vermoedelijk dromen veel deelnemers aan de Omloop daar ook van. Op de erelijst staat in ieder geval een aantal mooie winnaars. Eenkhoorn hoort daar overigens niet bij. Die werd ooit afgetroefd door Hasselter Dennis van der Horst.

Na het startschot vertrekken de nieuwelingen, net zoals later de junioren, naar de Wieden en Weerribben. En dat in de hoop dat grote valpartijen, zoals vorig jaar toen de koers moest worden stilgelegd, uit blijven.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500