Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

179 leerlingen leggen Verkeersexamen af

Geplaatst op: 7 april 2019

Afgelopen donderdag en vrijdag hebben 179 leerlingen van groep 7 van alle basisscholen in Genemuiden het verkeersexamen gemaakt. Het examen bestond uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Zo’n 65 vrijwilligers (moeders en vaders) hebben geholpen om de examens mogelijk te maken.

Bij het theoretisch onderdeel moesten 25 vragen gemaakt worden. Je was geslaagd als je 16 of meer antwoorden goed had. Alle leerlingen zijn geslaagd. Drie leerlingen slaagden na een herkansing voor dit pittige examen. Er was één leerling die ze alle 25 goed had!

Vrijdag 5 april volgde het praktisch examen. Een route door Genemuiden moest individueel gereden worden. De start was bij d’Overtoom. Witte pijlen op het wegdek gaven de richting aan.  In een aangenaam zonnetje werd de route afgelegd. Ook een leerling in een rolstoel legde de route met goed gevolg af!

Dit waren de meest gemaakte fouten:

– Links en/of rechts kijken 54,1 %

– Ruime bocht naar links maken 25,2 %

– Niet afstappen als je op een stoep komt 12,5%

Op het eind van de route kregen de kinderen nog vragen over de Dode Hoek bij vrachtwagens. De brandweerkazerne diende als leslocatie en de brandweerauto’s waren de lesauto’s. De antwoorden telden niet mee voor het examen. Omdat bij de dode hoek van vrachtwagens maar ook bij tractoren veel (soms dodelijke) ongelukken gebeuren is dit onderdeel in het examen opgenomen.

Het merendeel van de leerlingen heeft de route foutloos gereden. Een aantal kinderen krijgt een herkansing. Deze kinderen gaan de route onder begeleiding nog een keer rijden.

Genemuiden is er weer een stukje verkeersveiliger op geworden. Nu maar hopen dat ze het geleerde ook toepassen en zich in het verkeer gedragen zoals het moet als ze ouder worden!

Het verkeersexamen voor papa’s, mama’s, opa’s en opa’s ging helaas niet door. Er bleek geen animo te zijn. Het leek VVN afdeling Genemuiden goed voor de volwassenen om de veranderende verkeersregels weer eens op te frissen. En het is een leuke manier om kinderen  de geleerde verkeersregels ook bij ouderen te herkennen en hen daarop te beoordelen. Volgend jaar probeert VVN afdeling Genemuiden het gewoon weer!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500