Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste poetsbeurt voor kroonlampen

Geplaatst op: 9 april 2019

De kroonlampen in de hervormde kerk hebben maandag en dinsdag een poetsbeurt gekregen. Dat blijkt voor het eerst sinds 58 jaar, meldt kerkrentmeester Jan Roetman. De kroonlampen hangen sinds een restauratie in 1961 in de kerk.

Maandag zijn in de kerk de bollen en het middenstuk gepoetst en vandaag de 36 armen en kaarshouders. “We dachten dat er minimaal 4 dagen nodig waren maar het poetsen is nu al klaar. Nu nog in de twee componentenlak er op spuiten en dan weer monteren. In de loop van volgende week verwachten we dat de lampen weer helemaal klaar zijn en voorzien van nieuwe elektrische bedrading en led kaarsen”, aldus Roetman.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500