Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Raalte trekt conclusies en stapt op

Geplaatst op: 9 april 2019

Foto Helmich Lubberts

Trainer Jan van Raalte stopt per direct bij Sportclub Genemuiden. Hij heeft na zes nederlagen op rij en toenemende degradatiezorgen zijn conclusie getrokken. “Na zes nederlagen op rij met nog zes wedstrijden te gaan moet er iets gebeuren. We presteren ver onder de maat en dan moet je conclusies trekken. Het gaat hier ook niet om mij, maar om het belang van SC Genemuiden en dat is blijven spelen op hoofdklasseniveau”, aldus de trainer uit Harkema.

Hij roept alle supporters op om zaterdag ‘massaal’ achter het eerste elftal te gaan staan. Dan speelt Genemuiden de derby tegen VV Staphorst.  ”Wat mij niet lukt, lukt jullie misschien wel”, zegt Van Raalte, die zegt er alles aan te hebben gedaan om de neerwaartse spiraal om te draaien. Het bestuur en de technische commissie van Sportclub vinden het besluit van Van Raalte ‘jammer’, maar hebben wel begrip voor de beslissing. Ze hopen dat dit tot het gewenste resultaat leidt.

Van Raalte zou na dit seizoen sowieso vertrekken en voorlopig uit het voetbal stappen. Na grote successen bij VV Staphorst was hij bezig aan zijn derde jaar bij Sportclub Genemuiden. De eerste twee seizoenen verliepen wisselend, maar desondanks speelde Genemuiden lang mee om promotie. Dit seizoen begon de ploeg aardig, waarna richting de winterstop de klad er in kwam. Na een sterke fase bij de hervatting, ging het volledig mis. De ploeg verloor van degradatiekandidaten SWZW en WHC en wist zich van die klappen niet meer te herstellen. Zorgelijk is bovendien dat Sportclub nauwelijks nog het net weet te vinden.

Ondertussen is de ploeg in zwaar weer beland en moeten de bekende zeilen worden bijgezet om een plek in de nacompetitie te voorkomen. Dat moet gebeuren met een ploeg die wellicht teveel dezelfde soort spelers bevat. Ook dankzij het late afscheid van Riemens en Jansen en de langdurige blessure van Anne van der Kolk zijn er te weinig spelers met diepgang.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500