Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genomineerde Pieper Horizon werkt aan ‘kleine’ uitbreiding

Geplaatst op: 10 april 2019

Genomineerd ! Tekst Erik Driessen Foto´s Joke Veldman

Voor het tweede jaar op rij maakt De Pieper Horizon kans op de bekroning ‘Beste bed and breakfast van Nederland’ in de categorie van vier tulpen. Dit tot verrassing van Cor en Angelien Spijker. “We dachten dat als je een keer was genomineerd, je in het bakje ‘al eens geweest’ zou komen”, lacht Cor. De Pieper Horizon strijdt samen met accommodaties in Rosmalen en Broek in Waterland om de eer.

Vorig jaar werd de bed and breakfast in de Pieperpolder uiteindelijk tweede. En dat terwijl de zaak pas in 2016 de deuren opende. “Het mooie is dat de gastenreviews heel belangrijk zijn voor de nominatie. En wij scoren gemiddeld een 9,5. Daarnaast komt er een mysteryguest op bezoek. Die moet al zijn geweest dus..”, vertelt Angelien.

Na drie jaar is ze nog steeds enthousiast over het werk op de bed and breakfast die diep in de polder ligt. “Ik heb werkelijk nog geen een keer met tegenzin schoongemaakt. En ik kan mijn passie kwijt in het maken van een ontbijt. Daarvoor gebruik ik veel streekproducten, zoals van Erf 1, Kalter Aardbeien en van het Kamper Riet. Bij die laatste kunnen gasten ook het leven op de boerderij ervaren. Dat vinden ze prachtig.”

Vaak zijn het ‘rustzoekers’ die aan de Kamperzeedijk, vertelt Angelien. “Veel mensen uit de stad die hier voor de rust komen. Jong en oud ook. Van een vriendengroep van mensen tussen de 25 en 30 zijn er hier al veel te gast geweest. Ook Duitsers en Belgen zien we steeds meer. Belgen vaak om te fietsen en het ontdekken van de omgeving, Duitsers komen voor de gezelligheid en gaan liever de steden bekijken.”

Ook Genemuiden doen veel gasten aan. “Als je in onze grote kamer wakker wordt, kijk je uit op Genemuiden. Dat wil je dan ook zien. Er is ook steeds meer te doen. Zelf ben ik ook betrokken bij het TIP en we proberen meer arrangementen tot stand te brengen. Dat ziet er goed uit. Ik denk dat Genemuiden steeds aantrekkelijker wordt voor toeristen. Ook de wandeltocht Christoffelpad met start en einde in Hasselt slaat heel goed aan.”

En wie een overnachtingsadres zoekt, kan prima bij de Pieper Horizon terecht. In de grote of kleine kamer. En Cor en Angelien werken ondertussen ook aan een ‘tiny house’, geschikt voor twee personen. “Wij hopen die aan het einde van het jaar te kunnen openen. Er moet nog veel gebeuren”, vertelt Cor, terwijl hij een kleine rondleiding geeft in het twintig vierkante meter onderkomen in aanbouw. “Hier komt het bed, daar de badkamer en daar de sauna..”, klinkt het. En dat op een beperkte ruimte, dat net als de rest van de Pieper Horizon weer profiteert van het prachtige polderuitzicht.

“Rust, rust, rust…”, zegt Cor nog eens over het doel van veel bezoekers. Even loskomen van het hectische leven. “Leuk is ook dat we steeds meer mensen met een beperking mogen ontvangen. Daarvoor is onze accommodatie geschikt, maar je moet voor deze doelgroep echt een naam opbouwen. Ze willen er zeker van zijn dat een locatie ook echt geschikt is voor bijvoorbeeld rolstoelers.”

Op 8 mei horen Cor en Angelien of ze dit jaar de beste bed and breakfast, in de categorie vier tulpen, zijn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500