Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters in eigen huis

Geplaatst op: 14 april 2019

Afgelopen weekend werd de laatste wedstrijd van het seizoen georganiseerd bij Hippische Centrum de Zwartewaterruiters. Tijdens dit weekend werden de klasse B tot en met Z verreden voor pony’s en paarden waarin de Zwartewaterruiters zelf ook prijzen in ontvangst mochten nemen.

Op donderdag ging de dressuur driedaagse van start met de gecombineerde rubriek klasse L1/L2 paarden. Louanne Eenkhoorn reed met haar nieuwe troef Kenzo del Estoril een droomdebuut. Zij reden twee nette proeven en behaalden hiermee 212,5 en 207,5 punten. Met dit resultaat mocht de combinatie tweemaal een 1e prijs in ontvangst nemen.
In dezelfde rubriek kwam Jenine Altena aan start met haar paard Imposant en behaalde eveneens mooie punten. Met 209,5 en 190,5 mochten zij een 3e prijs in ontvangst nemen. Zaterdag kwam Altena nogmaals aan start, dit keer debuteerde zij in de klasse M1. Hier behaalde de combinatie, met 188 en 196,5 punten, nogmaals een 3e prijs en in de tweede proef eindigden ze op een 4e plaats.

Janine Flier kwam vrijdag aan start in de klasse Z1. Met haar paard Harley reed ze een minder goede eerste proef en behaalde daarmee 210 punten. In de tweede proef maakte de combinatie dit ruimschoots goed en reden naar een overwinnen met een hoge score van 240 punten.
Diezelfde avond kwam Anne-Lotte Felix aan start in de hoogst georganiseerde klasse ZZ-Licht. Met haar paard Amos was zij oppermachtig en mocht tweemaal een 1e prijs in ontvangst nemen in de gecombineerde rubriek Z2/ZZ-Licht met 74% en 69%.

Zaterdag werd in de vroege morgen de klasse B pony’s verreden. In de categorie D reed Shania van Dijk met haar pony James Bont naar 195 punten. Met deze punten mochten zij een 4e prijs in ontvangst nemen

Briëtt Breman reed met haar pony Coco twee nette proeven in de klasse M1. Met 184 punten behaalden zij in de eerste proef de 1e prijs. In de tweede proef viel de combinatie net buiten de prijzen met 183,5 punten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500