Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wethouder brengt ‘Trompstraat’ taart

Geplaatst op: 16 april 2019

Wethouder Maarten Slingerland en Arjan Netjes (kerncoördinator Genemuiden) brachten dinsdag een bezoek aan de initiatiefnemers van het plein bij de Trompstraat. Vorige week donderdagmiddag deed deze buurt mee aan de wedstrijd om ‘de groenste straat van Overijssel’ en behaalde daar een tweede plek.

Om het initiatief toch te stimuleren, brachten de bestuurders een attentie mee om een hart onder de riem te steken. In het gesprek kwam naar voren dat de gemeente toch graag wil dat dit initiatief verder ontwikkeld wordt. Daarom ligt er nu een uitnodiging om met de gemeente verder te gaan praten.

De gemeente wil graag dit soort initiatieven ondersteunen en waardeert burgers die zelf nadenken over de leefomgeving, duurzaam wonen en klimaatverandering. Het beleid is erop gericht dat mensen lang thuis kunnen wonen en dan is de omgeving net zo belangrijk. Het past ook geheel in deze tijd om met buren initiatieven te ontwikkelen die gericht zijn op samenhorigheid, gezamenlijke verantwoordelijkheid, sociale controle, nabuurschap.

De buurt gaat zeker op de uitnodiging in en ziet uit naar de nieuwe kansen die misschien geboden gaan worden. En tot dat moment laten ze zich de taart lekker smaken.

 

 

Gepubliceerd door Pieter Polman
Van Dijk Containers 500