Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Politie zoekt internetoplichter

Geplaatst op: 18 april 2019

Een zogenoemde phishing-geval in Genemuiden is te zien in het televisieprogramma Onder de Loep. Een werknemer van een bedrijf uit Genemuiden tuinde in een truc van internetcriminelen. Hij kreeg een mail dat hij om veiligheidsredenen zijn bankpas moest vernieuwen.

De mail ziet er zo echt uit, dat hij op een link klikt en daarna op een site komt die exact lijkt op de website van de bank. Maar de site blijkt nep, al zijn gegevens zijn daar gestolen. Niet veel later wordt zijn rekening leeggeplunderd door iemand in Amsterdam. De politie waarschuwt dat een bank nooit digitale om dit soort gegevens vraagt.

De politie zoekt de man die het geld opnam (zie de beelden). Weet je wie dit is? Bel dan meteen de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer), stuur Politie Zwartewaterland een pb of gebruik het tipformulier:https://bit.ly/2KOsMo6 Wil je niet dat de politie achter je gegevens komt? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Procesnummer: 2019057467

https://www.facebook.com/politie.zwartewaterland/videos/411492232738287/

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500