Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub toont tekenen van herstel

Geplaatst op: 20 april 2019

Sportclub Genemuiden heeft een punt overgehouden aan de belangrijke uitwedstrijd tegen Buitenpost: 1-1. Daarmee houdt de ploeg de Groningers vermoedelijk niet van zich af, maar wel loopt de ploeg een punt uit op concurrent CSV Apeldoorn. Dat verloor bij Excelsior. WHC kan Genemuiden ook nog voorbij. De Wezepers verloren zaterdag in de uiterste slotfase met 2-1 bij AZSV.

Genemuiden was voor rust de bovenliggende partij en kreeg via onder meer Van der Kolk, Muis en Velda ook wel kansen. Toch werd de thee met een 0-0 stand genuttigd. Na rust bleef Genemuiden wel beter, maar kwam de thuisploeg na een klein uur spelen toch op 1-0.

Omar Kavak scoorde vervolgens knap uit een vrije trap de 1-1. De linkerspits krijgt de laatste tijd wel eens wat kritiek, maar eigenlijk heeft hij de afgelopen jaren met zijn doelpunten veel verbloemd bij Sportclub. De beste kansen bleven daarna voor Genemuiden. Velda raakte zelfs de paal, terwijl Eenkhoorn ook net niet wist te scoren. Dirk Muis was in de 90e minuut nog het dichts bij een treffer.

Positief is dat Sportclub onder leiding van Jan de Jonge beter voor de dag kwam dan in de dramatische wedstrijd tegen VV Staphorst. Over twee weken gaat voor Sportclub de competitie verder. Dan komt ACV op bezoek. In de tussenliggende periode staan inhaalwedstrijden van de ploegen onderin op het programma.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500