Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwolse schoolkinderen bezoeken Stoomgemaal

Geplaatst op: 23 april 2019

De afgelopen weken hebben 260 kinderen uit  de groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisschool Het Festival”uit Zwolle een bezoek gebracht aan stoomgemaal d’Olde Mesiene. De laatste groep komt begin mei.

De kinderen werden rondgeleid door de vrijwilligers en kregen ook allemaal een speurtocht mee door het gemaal. Ze moesten goed opletten om de vragen te kunnen beantwoorden en als dat gelukt was mochten ze zich hulpstoker noemen van Het Oude Stoomgemaal d’Olde Mesiene en mogen ze bij een later bezoek de stoker en de machinist meehelpen. Sommige kinderen waren zo enthousiast dat alle vrijwilligers een handtekening moesten zetten.

Op woensdag 10 april was de drukte het grootst en zijn 125 kinderen rondgeleid. Die dag was ook de opvolger van het stoomgemaal, gemaal Veneriete van het waterschap Drents Overijsselse Delta open om de groepen wat te kunnen spreiden. Ook hier werd voor uitleg gezorgd.

Volgens een leerkracht vonden de kinderen het ontzettend interessant en hebben ze echt genoten van het uitstapje. Ze hebben ook erg veel geleerd (zelfs op rekengebied). Eén van de leerlingen weet nu waar ze later wil werken: bij het gemaal. Dat belooft veel goeds voor de toekomst, aldus de vrijwilligers.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500