Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lintjesregen daalt niet neer in Genemuiden

Geplaatst op: 26 april 2019

Foto Jan van Kleef

De koninklijke neerslag was dit jaar in Genemuiden beperkt. Vijf inwoners van de gemeente Zwartewaterland ontvingen vrijdag  tijdens de jaarlijkse Lintjesregen wel een Koninklijk onderscheiding uit handen van burgemeester Bilder. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Met de woorden ‘Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau’ kregen zij de versierselen die horen bij de benoeming opgespeld door burgemeester Bilder.

Het lintje met het grootste Genemuider tintje ging naar Sienke Van der Steege-Snel. Zij is al bijna veertig jaar organist van de hervormde gemeente in Mastenbroek. Ook is ze daar dirigente van het gelegenheidskoor. Twintig jaar was ze leidster van de zondagsschool. Verder is ze vrijwilliger in De Driester en leidt ze daar de kookploeg van het Christelijke Jeugdwerk.

Een andere onderscheiding ging naar Willem Jan de Jonge. Die was onder meer lang timmerman bij De Zwartewaterruiters. Ook de dames Koerhuis en Gerrits uit Zwartsluis kregen een onderscheiding voor jarenlang vrijwilligerswerk. Het laatste lintje ging naar Hasselter Wim Reuvekamp, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de tennisclub en VVN.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Lintjesregen daalt niet neer in Genemuiden

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500