Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bootcampen voor ‘de lopende zussen’

Geplaatst op: 29 april 2019

Jannie van der Plas moet als examenopdracht voor het CIOS in Heerenveen een evenement organiseren. Dat is de bootcamp die komende vrijdag bij The Training Club plaatsvindt. “En wat is er mooier dan daar een goed doel aan koppelen?”, zegt de medewerksters van het bedrijf dat tot voor kort Welness Zwartewater heette. Ze koos voor Make-a-Memory waarvoor de lopende zussen Beatrice en Gerlinda zich inzetten.

“We hebben er een vrouw bij… We kenden elkaar helemaal niet, maar er is echt een klik tussen ons”, glimlacht Beatrice als ze om de tafel zitten om het evenement nog eens door te spreken. Het is weer een mooie draai aan de acties van de lopende zussen. De verloting tijdens Tonproaten in De Kaaihof leverde onlangs 1200 euro op en ondertussen zijn er bijna achthonderd snoepzakjes verkocht. En dat terwijl de Wandelvierdaagse straks nog moet komen.

Om over de bootcamp voor kinderen en volwassenen nog maar niet te spreken. Uiteraard helpen de lopende zussen en familie die dag mee aan het evenement van Jannie van der Plas. De inwoonster van Marknesse is een bekend gezicht in Genemuiden door haar werk bij The Training Club. “Naast dat werk volg ik de sportopleiding CIOS. Als examenopdracht moet ik een evenement organiseren. Het plan voor een bootcamp lag al snel op tafel. En toen kwam het idee om er een goed doel aan te koppelen. Omdat ik zelf een dochtertje hebt, sprak Make-a-Memory mij erg aan”, vertelt de sportinstructrice over de stichting. Die brengt ouders van terminale en overleden kinderen in contact met vrijwillige, maar professionele fotografen.

De bootcamp wordt groots aangepakt. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen kinderen zich voor 5 euro uitleven op een mooi parcours. Ook is er een clown. Bij de prijs inbegrepen is onbeperkt drinken, een zakje chips en een broodje knakworst. Dat is mogelijk dankzij de sponsoring van Albert Heijn Bart Knap en de BONI en de medewerking van The Training Club.  “Van 17.00 tot 20.00 uur zijn vervolgens de volwassenen aan de beurt. Zij gaan allerlei uitdagende proeven doen, waaronder vrachtwagen trekken. Die heeft Verhoek beschikbaar gesteld, en ook Van Dijk Heftrucks en PH Verhuur werken mee”, vertelt Jannie van der Plas.

Volwassenen kunnen zich in groepen van acht personen aanmelden, maar ook individueel. Dan worden bij The Training Club groepjes ingedeeld. De organisatie verwacht voldoende animo voor het groots opgezette evenement. “We verwachten veel kinderen, maar ook zeker volwassenen.”

Aanmelden kan via makeamemorybootcamp2019@hotmail.com

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500