Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vivento Collector Cars nieuw in Zwartsluis

Geplaatst op: 30 april 2019

Robert Kooiker uit Rouveen begint in Zwartsluis een bedrijf dat werkt met ‘bijzondere auto’s’. Precies benoemen welke wagens onder die vlag vallen kan de eigenaar van Vivento niet helemaal. “Jongensdromen op wielen, over het algemeen Europese merken met een wat sportief karakter”, vertelt de ondernemer.

Hij is de klassieke ‘autogek’ die al als kind aan het sleutelen raakte. “Ik heb de liefde voor auto’s met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn vader was monteur en zelf sleutelde ik voor mijn tiende al aan brommers. Op mijn zestiende schakelde ik over op auto’s. We hadden een eigen brug bij huis, waar ik heel wat uren onder stond.”

Na een loopbaan bij Spyker Cars en een gerenommeerd restauratiebedrijf staat hij nu op eigen benen in bedrijfsverzamelgebouw De Zwarte Veste in Zwartsluis. Hij werkt in een hagelnieuw pand met een uiterst modern machinepark. “Alles is fonkelnieuw, behalve de auto’s”, lacht Kooiker, terwijl hij een rondje maakt langs een brug waarop een Aston Martin uit 1978 staat. Over jongensdromen gesproken.

Kooiker is bezig met de restauratie van de Engelse klassieker. Dat is één van de poten van Vivento: modellen weer zoveel mogelijk in oude staat herstellen. Het liefst met zoveel mogelijk originele onderdelen. “Daarnaast verwacht ik dat er een behoorlijke markt is voor reparatie. Wie in een klassieke auto rijdt, moet regelmatig langs de garage. Nadeel van dit type auto’s is dat er vaak een behoorlijke wachtlijst is voor reparatie en onderhoud. Bij ons kunnen autobezitters wél snel terecht.”

Vivento gaat bovendien voor veel service. Wie na een laatste ritje in het najaar zijn auto gewassen wil hebben, kan zijn klassieker ook laten ophalen. Ook daarvoor heeft Kooiker specialistische apparatuur in huis. “En komt de wagen vervolgens in het voorjaar weer uit de garage, dan maken we hem snel rijklaar. Verder zijn we hét bedrijf voor in- en verkoop van bijzondere wagens. Dankzij ons netwerk vinden we voor klanten ook de auto waarnaar ze al lang op zoek zijn. En we geven deskundig advies: met onze expertise en ervaring kunnen we klanten behoeden voor miskopen.”

Rallybegeleiding is de laatste afdeling van Vivento. Kooiker heeft veel ervaring met het begeleiden van rally’s met klassieke auto’s. Maar de hoofdmoot van zijn werkzaamheden ligt vanaf nu in Zwartsluis. “Wij richten ons op heel Nederland, maar ik verwacht ook veel klanten uit de directe omgeving. Liefhebbers van dit type auto’s zijn altijd welkom. Onze showroom is ingericht om de wagens van alle kanten te bekijken. En met ons hi-tech machinepark kunnen we veel voor autobezitters betekenen.”

Vivento Collector Cars op de Grote Kranerweerd is vanaf nu geopend. Kijk voor meer informatie op www.viventocars.com

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500