Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Workshop vogels herkennen

Geplaatst op: 3 mei 2019

Heb je altijd al vogels willen herkennen in de natuur? Doe dan mee met een workshop van Natuurmonumenten. samen met de boswachter vogels herkennen in natuurgebied De Wieden. Natuurmonumenten organiseert in drie workshops op verschillende locaties in natuurgebied De Wieden in mei en juni. Je kan je opgeven voor één workshops, voor meerdere of alle drie workshops.

De workshop op 9 mei vindt plaats bij het Kierschewijdepad ten zuiden van Wanneperveen. Tijdens deze workshop ga je op zoek naar de wielewaal en de boomvalk.

De workshop op 23 mei is bij het uitkijkpunt op het vlonder- en laarzenpad bij Bezoekercentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Hier vind je door het open water meer de eendachtige vogels, maar ook de zwarte stern en de visdief.

De workshop op 13 juni is bij de Beulakerpolder waar oud en nieuw moeras samenkomen. Hier ga je specifiek op zoek naar de rallen. Ook zal je het typische geluid van de roerdomp horen.

Praktische informatie

Let op: de drie workshops vinden plaats op verschillende data én locaties. Deelname per workshop kost € 14,50 voor leden van Natuurmonumenten, € 19,50 voor niet-leden.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten. Zorg voor warme kleding en waterdichte schoenen en neem zeker je verrekijker en camera mee. De workshops gaan door bij een minimaal aantal van zes deelnemers per workshop.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500