Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Entertainment in het digitale tijdperk

Geplaatst op: 20 mei 2019

Vroeger was alles anders’ of ‘dat hadden wij vroeger niet hoor’, dat zijn enkele opmerkingen van senioren wanneer ze de huidige vormen van entertainment vergelijken met die van hun jeugd. Was vroeger een hoepel, een springtouw of een zak met knikkers voldoende voor urenlang speelplezier, tegenwoordig zoeken we hele andere vormen van ontspanning. Dat is niet zo heel verwonderlijk, want in dit digitale tijdperk hebben we gewoon veel meer mogelijkheden dan enkele decennia geleden. Denk bijvoorbeeld aan de populariteit van gamen, een van de meest gekozen vormen van ontspanning tegenwoordig.

Groot, groter, grootst

Enkele decennia geleden waren we maar wat blij als we überhaupt een televisie in de woonkamer hadden staan. Tegenwoordig is een tv niet meer uit de woonkamer weg te denken en geldt vooral hier dat een tv van uitstekende kwaliteit dient te zijn en ook de grootte is van groot belang. Dit wordt verder doorgevoerd naar bijvoorbeeld de bioscopen waar de schermen groter zijn en het beeld scherper is dan ooit. Uiteraard vergeten we hier de ontwikkeling van de 3D film voor een betere kijkervaring, niet.

Internet zonder grenzen

De komst van internet is van baanbrekend belang geweest voor de snelle ontwikkeling van entertainment. Internet heeft eindeloos veel mogelijkheden, het kent immers geen grenzen. Hier in Nederland bezoek je net zo goed websites die in de Verenigde Staten populair zijn. Door internet speel je overal en wanneer het jou uitkomt spelletjes, bijvoorbeeld en spel op een van de slots op https://www.mrgreen.com/an/ waarvoor je vroeger de drukte van een speelhal moest opzoeken. Tegenwoordig speel jij je favoriete fruitautomaten en slots waar en wanneer je maar wilt. Internet heeft als bijkomend voordeel dat je veel makkelijker sociale contacten onderhoudt, ook als je vrienden heel ver weg wonen,

Social gaming

Vroeger was een spelletje rummikub, mens erger je niet of scrabble genoeg voor een gezellige avond vol plezier. Een hapje en een drankje erbij om het nog gezelliger te maken. Tegenwoordig willen we nog wel eens heerlijk old skool gamen, maar we kiezen toch liever voor spellen waar enige vorm van techniek bij komt kijken. De Nederlandse game industrie vaart wel bij de toenemende populariteit aan digitale entertainment. De spellen worden steeds mooier en spannender, maar ook de opkomst van e-sports heeft een aandeel in de groei van de game industrie. Een van de grootste oorzaken van de groei in de gamesector, is de opkomst van social gaming. Bij social gaming heb je contact met je medespelers terwijl je je favoriete game speelt. Door ons gejaagde leven is het soms maar moeilijk om sociale contacten in het leven in te passen. Door social gaming voorzie je met een handeling in minstens twee behoeften: ontspanning door het spelen van je favoriete games en contact met gelijkgestemden. Social gaming wordt ook wel aangeboden op social media, waarbij je voornamelijk aan spellen via Facebook moet denken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500