Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juli 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De voordelen van een hondenverzekering

Geplaatst op: 22 mei 2019

(ingezonden)

We krijgen bij 123tinki.com geregeld de vraag of het verstandig is om voor de hond een hondenverzekering af te sluiten. Voor het antwoord op deze vraag is er bij ons geen enkele twijfel, u doet er absoluut verstandig aan om voor uw hond een hondenverzekering af te sluiten. Middels dit artikel laten wij ons licht hierover schijnen, zodat u zelf een weloverwogen beslissing kunt nemen om uw hond wel of niet verzekerd door het leven te laten lopen.

Om welke verzekering het ook gaat, cruciaal zijn altijd twee zaken. De gezondheid van uw hond staat in de eerste plek voor de volle honderd procent voorop! Op de tweede plek spelen kostenposten die u moet betalen wanneer u niet verzekerd bent een enorm grote rol. En tja, de keuze is uiteindelijk aan u!

Wij lieten al in het begin van het artikel doorschemeren dat we een hondenverzekering een verstandige beslissing vinden. Eigenlijk moeten potentiële baasjes al in het voortraject, wanneer ze nog moeten beslissen of ze een hond nemen, al nadenken of ze een hondenverzekering willen afsluiten. Vind u het in dat traject al veel te duur, dan vragen wij ons hardop af of het wel verstandig is dat u een hond in huis gaat nemen.

U kent vast de uitspraak ‘een ongelukje zit in een klein hoekje’, dat geldt voor ons mensen, maar al helemaal voor honden. Vooral als ze nog jong zijn ondernemen ze impulsieve acties waarvan ze zelf niet weten dat dit niet oké is. Daardoor kunnen ze snel tegen een mankement aanlopen zoals een gebroken pootje, last krijgen van de ogen en nog veel meer van deze gebreken. Het eerste wat u wilt doen als uw hond een gebroken pootje heeft, dat is hulp zoeken en hulp krijgen. Een dierenarts/chirurg moet in eerste instantie vrijwel onmiddellijk in actie komen. Eerste doel is behandelen, zodat uw hond weer enigszins gezond zijn bestaan kan voortzetten. Weliswaar met een verband om een van de pootjes, maar het is stukken beter als voorheen. Het beste is ook een puppycursus te volgen bij de opvoeding.

Naast de gezondheid van uw viervoeter wordt u ineens geconfronteerd met kosten. Die kosten kunnen soms schrikbarend hoog zijn. Met een verzekering worden deze kosten voor een groot deel of zelfs helemaal gedekt. Het beste is dat u een verzekering afsluit met een zo compleet mogelijke dekking. Natuurlijk, de kosten zijn dan te hoog, maar het is wel het allerbeste voor uw lieve huisgenootje.

Er zijn een hoop verschillende verzekeringsmogelijkheden. Qua dekking bijvoorbeeld, maar ook voor de diverse levensfases waarin uw hond verkeert. Let bij het aanschaffen van een verzekering dus even goed op wat er wel en niet in het verzekeringspakket voor uw puppy zit.

Met bovenstaande informatie hopen wij u voldoende te hebben geholpen op het gebied van een hondenverzekering. U moet nu alleen nog die beslissing maken. In de eerste plaats voor uw hond en in de tweede plaats voor uw portemonnee.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500