Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel animo voor Ondernemersfonds

Geplaatst op: 4 juni 2019

Maandagavond vond bij De Kaaihof de aftrapbijeenkomst plaats van het project Ondernemersfonds Genemuiden. Zo’n vijftig ondernemers uit het centrum waren van de partij om nadere informatie over het project en de doelstellingen te horen en om met elkaar in gesprek te gaan over de wensen en mogelijkheden om de kern van Genemuiden aantrekkelijk en economisch sterk te houden.

Het was voelbaar dat veel ondernemers toe zijn aan een nieuwe vorm van samenwerking, gerichte plannen en een nieuw startpunt om dat gezamenlijk vorm te geven. Projectleider Wim van den Noort reikte de ondernemers vele argumenten aan om met behulp van dit project een nieuwe frisse start te maken.

‘Koopgedrag van consumenten verandert snel. Ondernemers moeten daar actief op inspelen om zo effectief mee te bewegen met de wensen van de moderne consument. Als ondernemers zich goed organiseren kunnen ze gebruik maken van elkaars kracht en van de collectiviteit. Mooie vruchten kun je pas plukken van een fruitboom als er sprake is van een stevige stam met daaraan evenwichtig verdeelde takken. Die stam kan prima vorm gegeven worden met behulp van een stichting ondernemersfonds en een nieuwe vereniging van centrumondernemers’, zo hield Van den Noort de ondernemers voor.

Op de avond bleek duidelijk dat de ondernemers daar wel oren naar hebben. Ze erkennen dat het meer dan ooit nodig is om de handen ineen te slaan en te doen wat nodig is om de consument te verleiden en om het centrum van Genemuiden economisch sterk en aantrekkelijk te houden.

Bij een Ondernemersfonds gaan alle ondernemers met een winkel, horeca of zakelijke dienstverlening binnen een zone meedoen en meebetalen. Solidariteit en collectiviteit is de kracht van die opzet, waarbij dan ook nog de gemeente een hele positieve ondersteunende rol vervult. De gemeente financiert ook het belangrijkste deel van de projectkosten.

‘Wat ons heel goed heeft gedaan is dat er ook veel niet leden van de MVG en vertegenwoordigers van ketens en grotere retailers aanwezig waren op deze avond. De bestaande leden van de MVG zijn immers al gewend aan de jaarlijkse contributie en de niet-leden zijn dat niet. Voor ons als projectgroep is het dus extra van belang om ook hen te overtuigen van de wenselijkheid dat ze echt mee gaan doen, voor zover dat niet al het geval is’, zegt projectgroep lid en onderneemster Anneke van Dijk.

In het tweede deel van de avond hebben de ondernemers in groepjes met elkaar gesproken over wensen en ideeën voor het plan wat in de komende maanden gemaakt zal worden door de projectgroep. ‘Er zijn veel en goede suggesties opgehaald. We zijn daar heel blij mee, want het totaalplan wat dit najaar aan de ondernemers zal worden voorgelegd moet hun plan worden, want alleen dan zal sprake kunnen zijn van voldoende draagvlak’, zo stelt de enthousiaste projectleider.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500