Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Talenten tonen zich aan de voetbalwereld

Geplaatst op: 22 juni 2019

De vijfde editie van het Edel Grass U14 Talent Tournament wordt zaterdag verspeeld op Sportpark de Wetering. Teams uit Nederland, Duitsland en België strijden om de eer. Voor de jonge voetballers een mooie gelegenheid om hun talenten te tonen aan Genemuiden en de rest van de voetbalwereld, want ongetwijfeld lopen er scouts rond in Genemuiden.

Ook veel ouders uiteraard en die zorgen voor een mooi beeld op het sportpark. Culturen en nationaliteiten die anders niet in Genemuiden te zien zijn, staan langs de lijn. En velen van hen moeten een eind rijden om hun zoon aan het werk te zien. “Om half zeven vertrokken, om kwart over negen was ik hier. Al stuurde de navigatie me de verkeerde kant op”, vertelt een voetbalvader uit Sittard, die vooral door de Brommersprint even moest zoeken.

Op het hoofdveld is de eerste wedstrijd tussen Heerenveen en FC Koln. Bij de Friezen staat Genemuidenaar Xavier van Dijk onder de lat. Dat blijkt een doelman met een mooi brutale, bijna onorthodoxe manier van keepen. Twintig minuten later moeten de leeftijdsgenoten van Sportclub tegen Go-Ahead Eagles beginnen.

Uiteindelijk werkt het toernooi toe naar de finale, die rond 16.00 uur wordt verspeeld.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500