Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Barbecueseizoen nog niet voorbij

Geplaatst op: 17 augustus 2019

“Genemuidenaren houden van snacks”, glimlacht Martinus van der Weg bij de vraag wat zijn slagerij nou onderscheidt van collega’s in de regio. “Wij hebben een heel uitgebreid snackassortiment met veel vernieuwende producten, zoals bijvoorbeeld droge worst met rum of truffel”, vertelt Van der Weg.

Hij is nog bezig met een bestelling voor hapjes. De zaken lagen in de vakantieweken bepaald niet stil. “Het is bij ons een traditie dat de winkel nooit dicht gaat. Het loopt hier in de zomer altijd prima door.”

En vermoedelijk komt er ook nog wel weer nieuwe drukte aan, zo leert de ervaring. “De zomer staat natuurlijk voor de barbecue. In het begin van de vakantie heb je veel examenfeestjes en wat kleinere feestjes en na de vakantie zie je dat mensen bij elkaar zitten met buren of vrienden. En dan gaat de barbecue ook weer aan.”

En als de r dan weer in de maand zit, komt de vraag naar andere producten opzetten, weet Van der Weg. “In oktober openen we weer het rookworstenseizoen: dan is elke tweede rookworst bij ons gratis. En natuurlijk blijft onze eigen gemaakte erwtensoep in trek. Daar verkopen we altijd veel van.”

Ondertussen komt zoon Rik terug uit Zwolle. Hij runt daar de tweede vestiging, die qua karakter verschilt van de winkel in Genemuiden. “In Zwolle zijn kant-en-klare maaltijden heel populair. Die bereidt onze kok met verse producten. Deels verkopen we die ook in Genemuiden, maar de vraag in Zwolle is veel groter”, vertelt Rik.

In beide winkels komen de smulpapen en vleesliefhebbers voor het complete assortiment van Van der Weg. Kwaliteit staat daarbij voorop. Met de nodige prijzen bewijzen de slagers dat ze ook onder kenners een goede naam hebben. “Onder meer onze grillworst valt altijd in de smaak. Die is niet alleen superlekker, maar ook glutenvrij en bevat nauwelijks E-nummers. Dat vinden we sowieso belangrijk bij al onze producten. Wij houden van puur natuur!”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500