Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tijdelijke nieuwbouwwijk krijgt snel vorm

Geplaatst op: 20 augustus 2019

Waar nieuwbouwwijken doorgaans in een paar jaar tijd verrijzen, gebeurt dat bij de manege in een paar dagen. De jongere bezoeker van de VBK bouwen ook dit jaar weer een huttendorp. Veel kinderen helpen sinds dinsdagavond mee met de bouw daarvan.

“Mama, heb jij de hamer?”, klinkt het bij de ingang. Met al die bouwers is soms het gereedschap even zoek, maar op de voortgang heeft dat nauwelijks effect. “Nee joh, we moeten nog schilderen enzo”, antwoordt Corne Driessen op de opmerking dat zijn bouwwerk al bijna klaar is. Samen met wat vriendjes staat hij de ingang van het terrein. Een hoekwoning kortom.

“De glijbaan is populair…”, lacht een van de vrijwilligers verderop. Meerdere hutten zijn voorzien van dat speelattribuut. Een kinderhuis heeft blijkbaar andere faciliteiten nodig dan een doorsnee woning. Aan een moderne trend voldoen ze in ieder geval: de hutten zijn gasloos en nog demontabel ook, zodat al het materiaal weer kan worden hergebruikt.

Morgen gaat de VBK, met het thema Schatrijk, weer verder. Waarna vanaf donderdag het onvermijdelijke lot van een huttendorp wacht: de sloop.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500