Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

HEMA draait ‘boven verwachting’

Geplaatst op: 22 augustus 2019

HEMA Genemuiden presteert na vier jaar ‘boven verwachting’, zegt eigenaar Pepijn Keijser. Dat komt voor een belangrijk deel door zijn medewerkers, vindt de inwoner van Grafhorst. “Wij hebben een heel goed team medewerkers, die bijna allemaal sinds de begintijd hier werken. Dat zijn de gezichten van onze winkel”, vindt Keijser.

Na vier jaar weet hij bovendien precies wat de klanten in Genemuiden willen. Dat was dus niet de warme rookworst, waarvoor veel mensen eerst een pleidooi hielden. “Na een jaar bleek toch dat de animo daarvoor niet al te groot was. Artikelen die wel heel goed lopen zijn de dames-, kinder- en babykleding, sokken, schoolartikelen en koffie.”

En daarvoor komen mensen uit een steeds bredere regio naar Genemuiden toe, is de indruk van Keijser. “Genemuiden is sowieso steeds meer in trek als winkelstad. Dat merk ik ook in Grafhorst en Kampen: daar zien mensen Genemuiden als een prettig alternatief voor ‘de grote stad’. Je parkeert hier vlak voor de deur en bovendien heb je relatief veel winkels die je elders niet ziet.”

Keijser runt ook de veel grotere vestiging in Kampen. Daar gaat hij vermoedelijk vanaf begin volgend jaar starten met een verbouwing. “We kiezen dan voor hetzelfde concept als in Genemuiden, maar dan in een groter formaat. Onder meer de foodafdeling ondergaat een metamorfose. Ook krijgen we een nieuwe vloer en komen er zelfbedieningskassa’s.”

Dat is dan weer een nieuwe stap in meer dan vijftig jaar HEMA Kampen. “Mijn opa begon het filiaal in 1967 en ik heb het in 2002 overgenomen van mijn vader. Twee jaar terug vierden we dus ons vijftigjarig bestaan.”

De eerste HEMA werd overigens in 1926 geopend. Het warenhuis gaat kortom richting het eerste eeuwfeest.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500