Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Readshop vangt bot bij Blokhuis

Geplaatst op: 3 september 2019

Het is Kees Dijkstra niet gelukt. Met een petitie probeerde hij staatssecretaris Blokhuis het tempo van de anti-rookmaatregelen te laten wijzigen. Regeringspartij VVD verzocht Blokhuis hetzelfde, maar kreeg nul op rekest.

Toch heeft Dijkstra nog hoop op een goede afloop. “De wet moet nog door de Kamer”, zegt hij. Tabak is onderdeel van zijn verdienmodel, legde hij onlangs uit. Enkele honderden mensen tekenden de petitie in Genemuiden, in totaal waren dat 45.817 in heel Nederland.

Blokhuis motiveert zijn standpunt met de uitspraak dat de maatregelen al in 2017 bekend waren. “Dit kan echt geen verrassing zijn. Het komt niet uit de lucht vallen”, aldus de staatssecretaris.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500