Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2020
Agenda
Prezero (tijdelijk)

Harm Hoeve 10 jaar dirigent van Stereo

Geplaatst op: 10 september 2019

Tekst en foto: Erik Eenkhoorn

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat het christelijk Genemuider mannenkoor Stereo onder leiding kwam te staan van de Rouveender organist en dirigent Harm Hoeve. Tijdens de eerste repetitie na de zomerstop werd hierbij stilgestaan.

Hoeve kwam in 2009 als opvolger van Bert Moll, die een half jaar interim dirigent was na het vertrek van Peter Bos. Volgens voorzitter Martin Klomp is het koor erg vooruit gegaan onder leiding van Hoeve. “De sound van het koor is veranderd en we hebben in 10 jaar 6 cd’s opgenomen. Een hele prestatie”, aldus Klomp. Ook de samenwerking met het orkest Ars Musica ziet hij als een hoogtepunt.

 

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij, na twee jaren orgelles, op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht. Harm Hoeve gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn

2 thoughts on “Harm Hoeve 10 jaar dirigent van Stereo

  1. Engel schreef:

    Harm van harte gefeliciteerd.
    Ik hoop dat je nog lang bij ons blijft.

  2. GĂ©randa Mones schreef:

    Hartelijk gefeliciteerd met dit mooie jubileum ik hoop dat je nog vele jaren Stereo mag dirigeren, want dit doe je geweldig!

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500