Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 april 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente gaat voor jongeren op gezond gewicht

Geplaatst op: 13 september 2019

Het besluit was al eerder genomen, het bijbehorende bordje is er nu ook. Zwartewaterland is officieel een JOGG-gemeente en werkt aan Jongeren op een Gezond Gewicht. Danser Adil, bekend van het televisieprogramma So You Can Think You Can Dance, overhandigde het bordje aan de wethouders Knol en Slingerland en vertegenwoordigers van Fytac en Welzijn Mensenwerk. Dat gebeurde tijdens de Kick Off van het Overtoomseizoen.

Dat zijn enkele van de partners die samen met de gemeente jongeren in beweging willen krijgen en zorgen dat ze gezonder eten. “Op een positieve manier hoor: we halen het patatje niet uit de sportkantine, maar zorgen dat er ook een alternatief is, zodat jongeren een keuze kunnen maken”, zegt Buurtsportcoach Denise Homminga van de gemeente Zwartewaterland.

Langzamerhand moet dat idee zich door de hele samenleving gaan verspreiden. Niet voor niet zijn er al meer dan 140 JOGG-gemeentes. “Ook ouders en scholen spelen natuurlijk een belangrijke rol. Die betrekken we ook nadrukkelijk bij de zogenoemde Feestweek, die we de eerste week van oktober in ’t Olde Staduus organiseren”, vertelt wethouder Slingerland.

Die kon vrijdagavond met eigen ogen zien hoe indrukwekkend veel activiteiten er eigenlijk in d’ Overtoom zijn. Van kickboksen tot sjoelen, van mannenkoren tot dansscholen, van trompetles tot badminton. Veel van de aangesloten verenigingen presenteerden zich vrijdag. Het is inmiddels voor de derde keer dat d’ Overtoom op deze manier het seizoen start.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500