Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Luuk Schuurman op het Zwier van Dijk orgel

Geplaatst op: 13 september 2019

De afgelopen maanden is gebleken dat het onlangs gerestaureerde Zwier van Dijk orgel in Genemuiden op een blijvende belangstelling kan rekenen. De maandelijkse concerten worden goed bezocht. Wie op die dinsdagavonden niet kan, krijgt zaterdag een nieuwe kans. Organist Luuk Schuurman uit Dalfsen zal op Open Monumentendag het orgel bespelen.

“Loop tijdens het wandelconcert van 10.00 tot 13.00 uur gewoon even binnen in de Hervormde kerk op en ervaar hoe het instrument een enorme kwaliteitsverbetering heeft ondergaan. Schuurman, die les heeft van Evan Bogert uit Hasselt, laat u kennis maken met een breed repertoire, zowel klassiek van Bach, Pachelbel, Händel, Reger, als werken van Zwart en Eilander. Dat van deze 18 jarige organist inmiddels een cd is verschenen en dat hij winnaar is van twee orgelconcoursen, zal u bij het horen van zijn orgelspel niet verbazen”, aldus de organisatie.

Van 13.00 tot 15.00 uur neemt de plaatselijke kerkorganist Erik Eenkhoorn plaats achter de klavieren. Ook geeft hij uitleg over de kerk en het orgel. Een uitgelezen gelegenheid om meer te weten te komen over dit prachtige 19e-eeuwse muziekinstrument.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500