Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beatrixstraat viert Burendag

Geplaatst op: 18 september 2019

Binnenkort (zaterdag 28 september) is het burendag. Daar willen de buren van de Beatrixstraat dit jaar ook echt invulling aangeven. Met het aanpassen en creëren van de extra parkeerplaatsen en de vernieuwing van de groenstroken heeft de straat dit jaar een mooie facelift gekregen, dat willen bewoners graag zo  houden en waar mogelijk nog uitbreiden.

Deze burendag zal met elkaar in een paar uur, en vooral ook met de kinderen in de straat, een flinke hoeveelheid bloembollen worden geplant in bijvoorbeeld de grasstroken. Hiervoor heeft de straat een subsidie gekregen van de gemeente. De bloembollen zijn besteld, het wordt een mooie mix van (voorjaars) bloeiers zoals krokussen, anemonen en tulpen.  Naast het planten van de bollen wordt her en der het straatwerk ook ontdaan van het onkruid dat daar tussen groeit.

Ook de ‘nieuwe buren’ van ’t Kruispunt (Leger des heils) doen graag mee aan burendag, zij bieden de ‘harde werkers’ koffie en limonade. En natuurlijk wordt het geheel opgeluisterd met een gezellig muziekje van Wim Heutink. Na een paar uurtjes werken is het dan wachten op het voorjaar om met elkaar te kunnen genieten van het fleurige resultaat. Dat zal te zijner tijd zeker ook te zien zijn op de nieuwe Facebook pagina van de straat: Beatrixstraat Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500