Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pieperhoeve wil vaker open voor het publiek

Geplaatst op: 18 september 2019

De Pieperhoeve hoopt volgend jaar de ‘publieke functie’ uit te breiden. Gasten zouden dan vaker voor wat lekkers of activiteiten langs kunnen komen op de Zorgboerderij in de Pieperpolder. Dat vertelt Rita van Dalfsen woensdag tijdens de zo langzamerhand traditionele Appelpersdag, waarop de grote machine uit Welsum zijn werk doet.

Wie woensdag met de auto komt aanrijden, moet parkeren in een weiland met rondom een prachtig uitzicht over de polder. Een treintje brengt vanaf daar de gasten naar de boerderij. “Vorig jaar was het te druk met auto’s, waardoor we nu deze oplossing hebben bedacht. Het treintje mochten we gratis gebruiken van Juwelier Brouwer en brengt je op een leuke manier naar De Pieperhoeve”, vertelt Rita.

Ze staat op het plein op het erf. Dat wordt volgend jaar aangepakt, zo is de wens op de zorgboerderij. “We zijn nu bezig met de bouw van een woning, die de tijdelijke woning gaat vervangen. Daarna hopen we met het plein aan de slag te kunnen. Verder willen we de dierbeleving uitbreiden, zodat er nog meer dieren met een hoog knuffelgehalte komen.”

De plannen zouden ook de mogelijkheden van dagbesteding voor de zorgvragers verder vergroten. Die kunnen op alle mogelijke manieren meehelpen. Van lekkere dingen maken tot bedienen en uiteraard de dieren verzorgen.

De Appelpersdag was ook woensdag weer een succes. Honderden belangstellenden namen een kijkje bij de machine en de vele andere activiteiten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500