Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe maatregelen vervangen paaltjes Westerkaai

Geplaatst op: 30 september 2019

De door velen verfoeide paaltjes op de Westerkaai verdwijnen nog voor de winter weer uit het straatbeeld. De gemeente gaat nieuwe maatregelen nemen die de snelheid uit het verkeer moeten halen. Dat heeft het college van B en W afgelopen week besloten.

Wethouder Coster meldde eerder al dat de paaltjes ter discussie stonden en dat ze in feite een tijdelijke maatregel waren. Sinds ze op de Westerkaai staan, rijden automobilisten ze regelmatig om. Ook zorgen ze soms voor gevaarlijke situaties.

De gemeente gaat nu letterlijk en figuurlijk een nieuwe drempel opwerpen voor het verkeer. Bij De Groene Lantaarn en ter hoogte van Westerkaai 30 komen drempels die de snelheid moeten afremmen. Ook worden de huidige drempels aangepakt, zodat die ook meer effect hebben.

Ook komt er een ‘inritconstructie’ bij de Westerbrugstraat. Bij de werkzaamheden gaat de gemeente ook de parkeervakken langs de weg verbreden. Dit heeft niet zozeer een verkeersremmend effect, maar volgens bewoners zijn de vakken te smal en staan auto’s daarom regelmatig deels op de weg.

De klus aan de Westerkaai gaat 22.500 euro kosten. Sommige bewoners pleiten voor een zebrapad of een slinger in zowel de Oosterkaai als Westerkaai, maar daarvoor is op dit moment geen budget beschikbaar.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500