Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 april 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boerenprotest op het Havenplein

Geplaatst op: 2 oktober 2019

Het massale boerenprotest dat gisteren in Den Haag plaatsvond, heeft inmiddels ook Genemuiden bereikt. Boeren uit Oost-Groningen lunchen vanmiddag bij de Kaaihof.

Ze zijn op de terugweg vanaf Den Haag, nadat ze daar gisteren gedemonstreerd hebben. De boeren waren aan het tanken bij Genemuiden en werden daar aangesproken door een medewerker van Gebroeders Fuite.

Die nodigde hen vervolgens uit om koffie te komen drinken, wat de Groningers niet afsloegen. “We willen meer respect voor de boeren”, vertellen ze, over hun demonstratie van gisteren. “We hopen dat de boeren komende jaren wat meer gewaardeerd worden, vooral door de politiek.”

Dat de trekkers vanuit Den Haag komen, is overduidelijk te zien. De protestborden zitten nog aan de voorkant. Een van de boeren laat er geen gras over groeien: “Onze dieren vermoord voor die hobby uit Zandvoort.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500