Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2020
Agenda
Prezero (tijdelijk)

De hobby van De Hobbystudio

Geplaatst op: 7 oktober 2019

Genemuiden Actueel duikt in de hobby’s van Genemuidenaren. Na het plotteren van Coreina Pleizier, de pyrografie van Jolande Schaap en het schaken van het Zwarte Water bezoeken we dit keer Kim de Lange. Zij vertelt over de nieuwste trends in hobbyland die ze uiteraard verkoopt in haar Hobbystudio in de Langestraat. 

“Weet je wat echt helemaal een trend in opkomst is?”, vraagt Kim de Lange zonder dat ze direct een antwoord verwacht. “Sokken breien!”, klinkt het. Dat aloude ambacht komt helemaal terug en is weer helemaal hip. “Je hebt tegenwoordig de wereld aan kleurtjes, waarmee je hele leuke sokken maakt”, zegt De Lange. Dat wordt kortom avondenlang breien in de donkere dagen voor kerst.

Breien en haken zijn sowieso helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest. Ze legt een werkje op tafel als voorbeeld van een andere trend. “Borduren met kralen…ook dat is een bijzondere vorm die steeds meer mensen doen. Je maakt er hele leuke en creatieve dingen mee”, vertelt De Lange, die zelf altijd alle nieuwe hobbymaterialen uitprobeert. Wie advies wil geven, moet goed beslagen ten ijs komen, vindt ze. De Lange volgt ook regelmatig workshops van specialisten uit binnen- en buitenland.

Zelf is ze momenteel bezig met ‘mixed media’, ook al zo’n trend in hobbyland. “Met verschillende technieken werk je aan het eindresultaat. Best veel mensen doen dit momenteel en ik verwacht dat die ontwikkeling doorzet. Het is vooral geschikt voor creatieve hobbyisten en wat minder voor jonge kinderen”, legt De Lange uit. De werken die met mixed media tot stand komen zien er uit als ware kunstwerken.

Wel geschikt voor kinderen is het zogenoemde Pixel. “Vergelijk het maar met het bekende ministeck, maar de deeltjes zijn nog wat kleiner. Je kunt er kleine stukjes mee maken, maar ook grote die je als schilderij aan de muur kunt hangen.”

Bij De Hobbystudio zijn veel van deze hobbymaterialen verkrijgbaar, net zoals materialen voor handwerken. Na 3,5 jaar Langestraat is de winkel echt een begrip geworden. Voor de verhuizing verkocht ze ook al hobbymaterialen. “Winkels als deze zie je steeds minder. Zelfs Zwolle heeft geen hobbywinkel meer. Daardoor komen mensen uit een hele brede regio naar ons toe. Ik ben heel tevreden over hoe het gaat.”

Ondanks de drukte houdt De Lange tijd voor zelf aan de slag. Niet alleen omdat ze graag goed advies wil geven. “Nee, ik ben altijd bezig, dat is ook altijd zo geweest. Al heel jong werkte ik in een hobbywinkel en toen ontdekte ik dat dit is wat ik wil.”

Ook een hobby onder de aandacht brengen? Van veertig jaar lang sleutelen aan een stokoude motor tot een hobby die wel wat meer bekendheid kan gebruiken. Van een hobbyist tot een vereniging. Mail naar redactie@genemuidenactueel.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “De hobby van De Hobbystudio

  1. Geke fuchs schreef:

    Graag over hobby voor dames

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500