Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Speuren naar het verleden van Genemuiden

Geplaatst op: 10 oktober 2019

Hoe kun je een honderdjarig bestaan beter vieren dan met een speurtocht door het verleden van Genemuiden? Leerlingen van de hervormde scholen én hun opa’s en opa’s trokken donderdagmiddag door het centrum van Genemuiden met een speurtocht van Gert Jan Westhoff in de hand. Een betere geschiedenisles is vermoedelijk nauwelijks denkbaar.

Na de opening van de festiviteiten rondom het 100-jarig bestaan van de hervormde gemeente volgde een dankdienst in het Hervormd Centrum. Daarna bleven de kinderen eten op school waarna opa’s en oma’s op school kwamen. Die mochten daarna dus ook meedoen met de speurtocht. Daarvoor konden ze nog genieten van knieperties, een traktatie die honderd jaar geleden vermoedelijk ook al smakelijk was.

Morgenochtend gaan alle leerlingen meedoen aan een sponsorloop en zijn er verschillende spelletjes en festiviteiten in het Hippisch Centrum. Die zouden eerst op de ijsbaan zijn, maar daarvan is het veld momenteel te drassig. Vrijdagavond volgt dan een kerkdienst en daarna de reünie.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500