Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Collecte voor Bartimeus Fonds

Geplaatst op: 11 oktober 2019

Het Bartiméus Fonds zet zich in voor mensen die slechtziend of blind zijn, zodat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen in onze samenleving. Van 14 t/m19oktober collecteert het Bartiméus Fonds in Genemuiden en Hasselt.  De opbrengst wordt besteed aan slimme hulpmiddelen.

Voorbeelden van hulpmiddelen die Bartiméus wil ontwikkelen zijn apps die je via spraak en beacons helpen om je weg te vinden op straat en in gebouwen. Een deurbel die werkt met gezichtsherkenning en via een trilsignaal doorgeeft of er wel of geen bekende voor je deur staat. Robotjes die het oogonderzoek bij kinderen leuker, maar vooral beter maken. En tests waarmee je thuis je gezichtsvermogen kunt meten, zodat je niet steeds naar het ziekenhuis hoeft. Allemaal innovaties die mensen met een visuele beperking helpen om weer midden in het leven te staan.

Fred verloor plots zijn zicht

Fred Hissink weet hoe belangrijk goede hulpmiddelen zijn. Twee jaar geleden ging hij ineens heel slecht zien. ‘Binnen twee weken leek het of ik door een mist keek. Ik bleek glaucoom te hebben, een oogziekte die ongemerkt binnensluipt. In één keer vielen al mijn zekerheden weg, maar dankzij revalidatie en slimme hulpmiddelen van Bartiméus heb ik mijn leven weer op kunnen pakken. Zo kan ik niet meer auto rijden, maar helpt een app met spraak me om te reizen met het openbaar vervoer. Daarom ben ik blij dat het Bartiméus Fonds collecteert voor nog veel meer technologische oplossingen. Met een gift in de collectebus leveren mensen een bijdrage die er echt toe doet.’

Meer informatie: bartimeusfonds.nl/collecte

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500