Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jubileumconcert Jan Quintus Zwart

Geplaatst op: 11 oktober 2019

In 1984 werd Jan Quintus Zwart benoemd tot dirigent van de Chr. Gem. Zangver. Looft den Heer te Notter. Ter gelegenheid van zijn 35-jarig dirigentenjubileum vindt er op zaterdag 26 oktober een groots jubileumconcert plaats in De Doelen te Rotterdam, in samenwerking met Christenen voor Israël.

Dit concert is met medewerking van al zijn koren waaronder ook het koor uit Notter waaraan Jan Quintus al jarenlang leiding geeft. Daarnaast is Jan Quintus 25 jaar betrokken bij Het HOLLAND-KOOR. Ook het Hineni Symfonie Orkest verleent haar medewerking, evenals diverse solisten waaronder Chloë Elsenaar (viool), André van Vliet (piano), Ronald IJmker (orgel) en Noortje van Middelkoop (panfluit). Naast koor- en samenzang zal ds. Kees van Velzen de meditatie verzorgen en zal er aandacht zijn voor het Jaffa Instituut waarvoor gecollecteerd zal worden.

Jaffa Instituut
Het Jaffa Instituut zet zich al vele jaren in voor kansarme kinderen in Israël. Kinderen die uit een thuissituatie komen waar de ouders verslaafd, in de prostitutie of in de gevangenis zitten, en ook kinderen van immigranten die moeite hebben met integratie in Israël. Zij bieden onder andere intensieve naschoolse opvang, maar ook een dagelijkse warme maaltijd, psychologische bijstand, therapie, huiswerkbegeleiding en bijscholing. Hiermee krijgen de kinderen weer hoop en perspectief.

Praktische informatie
Het concert vindt plaats op zaterdag 26 oktober in De Doelen, Schouwburgplein 50 in Rotterdam. De aanvang is om 20.00 uur en het concert zal rond 22.00 uur afgelopen zijn. Er is geen pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar via De Doelen Rotterdam.

Over Jan Quintus Zwart (1957)
Telg uit het roemrijke geslacht der Zwarten; grootvader Jan Zwart (1877-1937) en vader Willem Hendrik Zwart (1925-1997) gingen hem voor in de muziek. Koordirigent sinds 1984 (Chr. Gem. Zangver. Looft den Heer Notter) met een grote bekendheid mede door zijn jarenlange werkzaamheden bij de Evangelische Omroep. Naast de koren waar hij tegenwoordig dirigent van is, was hij werkzaam bij koren in Apeldoorn, Urk (Mannenkoor Hallelujah & Jongerenkoor Immanuel), Ede (Fiducia), Staphorst (MK) en Zaandam (ZIM). Vele lp en cd opnames verschenen van zijn hand. Concertreizen brachten hem en zijn koren in vele Europese landen maar ook in USA, Canada, Zuid-Afrika en Israël. Hij was als samensteller verantwoordelijk voor de vernieuwde uitgave van de bundel Johannes de Heer: edities 1991 & 2004. Van december 2007 tot april 2014 was hij samensteller en presentator bij Groot Nieuws Radio. In 2009 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500