Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koppositie voor DEK-waterpolo

Geplaatst op: 12 oktober 2019

Tekst en foto John Poot

Zaterdagmiddag speelde de heren waterpoloërs van DEK  hun vierde competitie wedstrijd tegen de grote buurman Swol 1896 uit Zwolle. DEK speelde een goede wedstrijd die met 9-4 werd gewonnen. En daardoor doet DEK goed mee in de top van de competitie, op dit moment bezet DEK de eerste plek maar wel een wedstrijd meer gespeeld.

DEK speelt de laatste wedstrijden goed, ook mede door de manier van spelen waar ze dit seizoen mee zijn begonnen. DEK speelt de laatste wedstrijden pressing half veld, dat wil zeggen dat ze de tegenstander opvangen op hun eigen helft. Als de tegenstander met z’n allen op 10 meter van het doel komt, pressen ze de tegenstander uit, en hoopt men op die manier via de counter uit te breken.

Het eerste partje speelde DEK goed en de ploeg wist binnen 20 seconden via de hand van Bert Roeten op 1-0 te komen. Swol kwam binnen 30 seconden wel op gelijke hoogte. DEK herpakte zich goed en wist in het eerste partje drie keer het doel van Swol te vinden. Ook het 2de partje wist DEK de lijn goed vaste te houden en liep steeds verder uit op de tegenstander.

De 3de periode had DEK het moeilijk, Swol kwam beter in de wedstrijd en scoorde ook het enige doelpunt van de wedstrijd. DEK wist in deze periode de aanvallers moeilijker te vinden, waardoor er meer van de tweede lijn werd geschoten op het doel maar deze ballen wisten het doel niet te vinden. Swol wist een paar keer naar het doel van DEK te komen, maar wisten maar 1 keer te scoren.

Het 4de partje wist DEK verder van Swol uit te lopen met vier doelpunten in deze periode. Het leek wel of Swol uitgestreden was, ook zij begonnen meer van de 2de lijn te schieten maar deze ballen waren geen groot gevaar voor Erik Zwep doelman van DEK. Door deze winst staat DEK nu eerste in de 4de klasse B, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld.

De volgende wedstrijd is in Hardewijk tegen De Woelwaters.

Uitslag, De Eerste Kolk H1 – Swol 1894 H6  9-4 (3-1, 2-1, 0-1, 4-2)

Doelpunten: Bert Roeten (5x), Dinant v Dijk (2x), Jeremy v Lente (1x) en Patrick Bakker (1x)

Voor meer info over Zwemmen en Waterpolo; www.dekgenemuiden.com   

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500