Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub wervelt zich langs SDC Putten en neemt koppositie over

Geplaatst op: 12 oktober 2019

Omar Kavak is niet te houden tegen SDC Putten

Sportclub Genemuiden wervelde zich zaterdagmiddag langs koploper SDC Putten. De blauwen van de Veluwe hadden niets in te brengen tegen de groen-witte brigade van Rene van der Weij die uitstekend speelde en met 6-1 nog mild was voor de gevallen koploper. Genemuiden is op basis van het doelgemiddelde zelfs de nieuwe koploper, Swift heeft even veel punten.

Wie na twee wedstrijden kon vermoeden dat Genemuiden nu bovenin zou staan, heeft buitengewoon veel voetbalinzicht. Alles wat toen zo stroef oogde, loopt ondertussen als een gesmeerde machine. Sportclub was zaterdag vanaf de eerste minuut de baas op het veld en gooide de ene na de andere geslaagde combinatie op de mat, waarbij het tandem Boutzamar-Kavak wel eens van goud zou kunnen zijn.

Kavak is sowieso opgeleefd. Dat heeft er alles mee te maken dat hij nu wel gevoed wordt door het middenveld en de achterhoede, waar hij er vorig jaar vaak in zijn eentje voor stond. Na een mooie actie stelde hij Baicadila al na dik vijf minuten in staat om de openingstreffer binnen te werken: en dat lukte de Meppeler ook prima.

De twee volgende treffers kwamen van de voet van Kavak zelfs, twee keer op geniale wijze vrijgespeeld door Boutzamar. Met die 3-0 ruststand was Genemuiden eigenlijk nog mild voor de tegenstander die de afgelopen zes wedstrijden toch vijf keer winnend afsloot.

In de rust wisselde SDC Putten twee keer, maar alle mogelijke ambities konden alweer snel de ijskast in. De prima spelende Sijmon Eenkhoorn bracht Velda in positie en die wist daar met zijn feilloze traptechniek wel raad mee: 4-0. Ook daarmee was de honger van Genemuiden nog niet gestild: invaller Kuurman gaf voor op Baicadila, en de spits liet nogmaals zien dat hij veel torinstinct heeft. In de 81e minuut maakte Streutker zijn tweede doelpunt van het seizoen: 6-0, waarna Kees Pluim de eretreffer voor Putten maakte.

Luuk Drost had zijn voorzitterschap niet beter kunnen beginnen. Na de biestemerk gaat Genemuiden naar Urk, dat zaterdag geen spaan heel hield van Buitenpost (0-8). Ook Staphorst zette op eigen veld een grote uitslag (6-0) tegen NSC Nijkerk. Komende maandagavond neemt Anne van der Kolk nog afscheid van Genemuiden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500