Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Biestemerk gaat stralend van start

Geplaatst op: 15 oktober 2019

Biestemerk 2019 ging dinsdag onder stralende omstandigheden van start, maar een garantie voor de komende uren is dat niet. Rond 10.00 uur werd het druk op de markt, maar tegelijkertijd trokken wolken de blauwe lucht dicht. Buienradar voorspelt de nodige nattigheid voor de middag.

“Daarom ben ik er nu al: ik denk ik moet voor de regen uit naar de markt”, zegt een vrouw uit Hasselt met roots in Genemuiden. “Als je niet naar de Biestemerk gaat, ben je geen echte Gaellemuniger”, lacht ze. Ondertussen lopen de eerste mensen al van de markt naar huis, met tassen vol koopwaren. Kinderen hebben al flinke cadeaus te pakken. Genemuidenaren blijven gul op de Biestemerk.

En er is nogal wat te koop op de markt, hoewel er minder kooplui lijken te staan dan andere jaren. Van ‘homesocks’ tot ‘echte Gelderse balkenbrei’. En natuurlijk zijn er weer volop telefoonhoesjes, matrasovertrekken en lekkernijen te koop. En wie een koude lekkernij wil, kan vandaag voor het laatst dit jaar terecht bij d’ IJsko.

Voordat de geluiden van de kermis beginnen, wordt het langzamerhand druk op de kermis. De mensen komen van heinde en verre, zo blijkt even later bij de pont. De Veerweg aan de overkant kon wel eens de grootste parkeerplaats tijdens Biestemerk zijn.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500