Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst’

Geplaatst op: 15 oktober 2019

Rond het middaguur was het even wat rustiger in het Hervormd Wijkgebouw

“Gigantisch veel, ik denk al wel vijfhonderd mensen”, glundert Mirjam Grégoire rond een uur of 13.00 uur op de vraag of het een beetje druk was in het Hervormd Gebouw. “Het zag op een gegeven moment zwart van de mensen. We merken opnieuw dat er heel veel draagvlak is voor De Wijkwieg.”

Want dat is het project dat als het goed is bij de volgende Biestemerk al geopend is. De financiën zijn nog niet helemaal rond, maar de steun is overweldigend. “De opkomst van vanochtend geeft opnieuw het vertrouwen dat het financieel rond komt. Bedrijven willen ons graag steunen. En heel mooi: vanochtend vertelde een vrouw dat ze elke week twee euro in een potje voor ons stopt. Fantastisch toch?”, vertelt Grégoire.

Al voordat de stichting de publiciteit zocht was er veel steun, na publicatie in De Stadskoerier en op Genemuiden Actueel kwam nog eens extra aandacht los. “Organisatoren van evenementen melden zich spontaan bij ons. Dat ze graag iets willen doen.”

Ondertussen zijn de bouwplannen rond. De vergunning van de gemeente is binnen, nu is het wachten op de laatste financiën, vertelt Sander Brouwer, een andere initiatiefnemer van het plan. “In het ideale scenario beginnen we rond de kerstdagen met de sloop, waarna we in januari kunnen gaan bouwen. Dat hangt af van het financiële draagvlak, maar het ziet er gewoon goed uit. We willen dan in oktober open.”

Veel mensen kwamen dinsdag vermoedelijk ook nog even langs om het Hervormd Wijkgebouw te bekijken. Veel Genemuidenaren hebben om wat voor reden dan ook herinneringen aan het pand dat in 1950 is gebouwd. KK Heutink was de bouwer en zoon Rien is nu ook weer betrokken bij de plannen. Volgens Brouwer blijft het pand aan de buitenkant overigens grotendeels in tact, al komen er wat extra ramen in. “Maar verder zien voorbijgangers straks eigenlijk nog hetzelfde gebouw. Aan de binnenkant vervangen we wel alles. Bouwtechnisch is dit geen moeilijk project, organisatorisch wel. Veel materialen zullen straks door de smalle steeg moeten.”

In het licht van het totale project is dat vermoedelijk nog niet eens de belangrijkste zorg. Kijk voor meer informatie over het project op www.wijkwieg.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500