Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Masterclass improvisatie op het Zwier van Dijkorgel

Geplaatst op: 16 oktober 2019

‘Het koraalspel met eigen bedachte akkoorden kan bij mij wel beter. En mijn spontane orgelspel zou ik best op een hoger plan willen brengen, zodat ik een eenmaal gekozen stijl consequent volhoud.’

Is dit waar je graag eens een zaterdagmiddag mee wilt stoeien, schrijf je dan in voor de masterclass improviseren voor de amateur kerkorganist. Die wordt zaterdagmiddag 16 november 2019 georganiseerd door het Orgelcomité Genemuiden. Sietse de Vries is uitgenodigd om deze masterclass te geven. Tijdens deze intensieve cursus ervaar je dat improviseren een ambacht is dat volgens bepaalde regels uitgevoerd wordt. Op die basis kun je bouwen aan stijlvormen, harmonisaties en creativiteit. Dan begrijp je ook waarom juist Sietse de Vries voor deze masterclass gevraagd is. Want velen zullen via de moderne media en de site www.allepsalmen.nl al wel kennis gemaakte hebben met zijn grote professionaliteit en vindingrijkheid op improvisatiegebied.

De masterclass vindt plaats op het onlangs volledig gerestaureerde Zwier van Dijk orgel (1885) en is een interactieve les waarbij alle deelnemers hun inbreng hebben. Daarbij geeft De Vries concrete tips en adviezen om het orgelspel te verbeteren. Tijdens de masterclass bevinden alle deelnemers zich boven rond de speeltafel, zodat men ook van elkaar kan leren. Het is dus een intensief programma van 3 uur dat om 13:00 uur van start gaat.

Sietze de Vries is internationaal actief, zowel als concertorganist en kerkmusicus. Zijn orgeldocenten waren onder meer Wim van Beek en Jos van der Kooy, de laatste met wie De Vries ook improvisatie studeerde, evenals bij Jan Jongepier. Naast zijn bachelor- en mastergraden heeft hij ook het Nederlandse professionele kerkmuziekcertificaat met een specialisatie in improvisatie.

Na aanmelding krijgen de deelnemers meer informatie om zich op een goede manier te kunnen voorbereiden.  Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Vol is vol. Deelname is op volgorde van aanmelding. De kosten zijn € 50,00 per persoon. (na bevestiging van deelname vooraf te voldoen). Een verzoek van deelname kunt u richten aan mailadres: info@zwiervandijkorgel.nl Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de heer J. Roetman, 0654354610 of 038 3855053

Om 20:00 uur verzorgt Sietze de Vries een orgelconcert. De toegang voor het concert is vrij, na afloop van het concert is er een collecte.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500