Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De voor- en nadelen van een dakkapel plaatsen

Geplaatst op: 22 oktober 2019

Voor veel Nederlanders is een dakkapel (laten) plaatsen de ideale oplossing om meer ruimte en licht te creëren. Vooral in tijden van krapte op de woningmarkt worden mensen creatief in het vinden van oplossingen om hun woonoppervlak te vergroten. Een dakkapel plaatsen is een relatief simpele manier om dit te bereiken. Meer ruimte en meer licht staat gelijk aan meer woongenot. Daarnaast is het een goede manier om meerwaarde te creëren. Vaak is een vergunning aanvragen niet nodig. Omdat de wetgeving per gemeente verschilt, is het verstandig om de lokale verbouwingsregels goed te bestuderen.

Dakkapellen in allerlei soorten, maten en materialen

Wie de markt voor dakkapellen induikt, ontdekt dat er veel aanbieders zijn en dat dakkapellen in vele soorten, maten en materialen komen. Er zijn dakkapellen voor platte en schuine daken en er zijn kapellen van kunststof, hout of een combinatie van materialen op de markt. Vaak kiezen mensen voor een kant-en-klare dakkapel. Die kan binnen een paar dagen geplaatst worden. Het is ook mogelijk om een dakkapel op maat te laten maken die op het dak in elkaar gezet wordt. Veel bedrijven bieden dakkapellen aan, dus het loont om online te vergelijken en offertes op te vragen.

De financiering van een dakkapel

De meeste mensen die voor een dakkapelverbouwing kiezen, zoeken naar financiering. Dat kan natuurlijk bij een bank in de vorm van een verbouwingsfinanciering. Het verhogen van de hypotheek is ook een optie. Het loont ook om eens verder te kijken. Er zijn websites waar je diverse soorten leningen en doorlopend krediet voor verschillende doelen met elkaar kunt vergelijken. Op dergelijke sites kun je invoeren voor welk doel je een lening zoekt, hoe hoog het leenbedrag moet zijn en hoe je persoonlijke situatie eruitziet. Vervolgens kun de beschikbare soorten leningen met elkaar vergelijken.

De duur van het plaatsen van een dakkapel

Hoe lang het duurt om een dakkapel te laten plaatsen, hangt af van de eisen van de woningeigenaar. Over het algemeen kun je stellen dat de klus bij een kant-en-klare dakkapel binnen één of twee dagen geklaard is. De werkzaamheden duren langer als de dakkapel op het dak opgebouwd moet worden. De duur hangt onder meer af van het soort kapel dat wordt geplaatst en waar de kapel geplaatst moet worden. Ook de afwerking van de dakkapel binnen en buiten kan meer tijd kosten dan verwacht. Vraag daarom een realistische tijdsindicatie op bij het bedrijf dat de kapel gaat plaatsen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500