Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wolkers cadeau in de bibliotheek

Geplaatst op: 29 oktober 2019

1 november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor duurzaamheid én een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers, getiteld Winterbloei. Deze bundel geeft Bibliotheek Zwartewaterland tijdens Nederland Leest cadeau aan al zijn bezoekers (zolang de voorraad strekt). Daarnaast is er een lezing over Extreem weer; vroeger en nu.

De geschenkbundel Winterbloei is een bloemlezing van dagboekfragmenten, gedichten, verhalen en foto’s van Jan Wolkers. Een aantal van deze verhalen zijn nooit eerder gepubliceerd. Biograaf en schrijver Onno Blom (De Bezige Bij) stelde deze bundel samen en schreef het inleidende essay. De verhalen van Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius (Meulenhoff) en Nederland Leest ambassadeur Ronald Giphart (De Bezige Bij) schreef het voorwoord. Zowel leden als niet-leden krijgen de geschenkbundel de gehele maand november, tijdens Nederland Leest, van Bibliotheek Zwartewaterland cadeau (zolang de voorraad strekt).

Nederland Leest lezing

Op dinsdag 12 november, tijdens Nederland Leest, wordt in Bibliotheek Hasselt een lezing georganiseerd over Extreem weer vroeger en nu door KNMI meteoroloog Jacob Kuiper.

Wordt het weer steeds extremer en is de klimaatverandering daar de oorzaak van? Moeten we ons echt zorgen gaan maken of valt het allemaal wel mee? Wat is er allemaal van waar en hoe zit precies met die steeds hogere CO2 concentraties. Dit zijn slechts enkele vragen die Jacob Kuiper steeds vaker hoort. Tijdens deze lezing gaat hij daarop in. Daarnaast is het weer een bron voor mooie en soms ook heftige verschijnselen. Jacob wil u dat graag laten zien en erover vertellen.

Nog een reden om te komen, onder de aanwezigen worden een aantal weerboeken verloot!

De lezing start om 19.30 uur. Deelname bedraagt voor bibliotheekleden € 7,50 voor niet-leden € 8,50. Kaarten zijn te reserveren via www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500