Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 mei 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een verlicht lint van twee minuten door Genemuiden

Geplaatst op: 2 november 2019

Honderden kinderen met hun ouders of grootouders liepen zaterdagavond mee met de traditionele Lampionoptocht. Die leek op het oog langer dan ooit. Wie de timer had gezet, moest op de kop af twee minuten wachten voordat het vrolijke verlichte lint langs trok.

De organisatie kreeg vrijdag en zaterdag nog onverwacht veel werk voor de kiezen. Het ondertussen traditionele meelopende korps Soli Deo Gloria uit Sint Jansklooster zag door nare omstandigheden liever af van deelname, waarna de Oranjevereniging de regio afbelde op zoek naar een alternatief. Zaterdag om 12.30 uur kreeg voorzitter Henry van Dalfsen een verlossend telefoontje uit Kampen: het Jong Kamper Trompetter Korps kon een afvaardiging de Kamperzeedijk oversturen.

Een prima oplossing, zo bleek ’s avonds, want het korps is kwalitatief top. De Kampenaren speelden al vroeg op het Havenplein en trokken zo steeds meer kinderen met lampions naar het Havenplein. Dat was half zeven nog zo goed als leeg, maar een kwartier later zeer goed gevuld. En dat onder droge omstandigheden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500