Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterpoloërs verliezen van Harderwijk

Geplaatst op: 4 november 2019

Foto John Poot

De waterpoloërs van DEK speelde afgelopen zaterdag hun 5de competitie wedstrijd uit tegen Woelwaters 3 in Harderwijk. Het was een wedstrijd om snel te vergeten, DEK verloor de wedstrijd maar had dit wel aan zichzelf te wijten.

De lijn die DEK afgelopen drie wedstrijd had uitgestippeld qua manier van spelen, was afgelopen zaterdag in geen velden of wegen te bekennen. Aanvallen liepen dood, de vrije man werd niet gevonden en in de spelopbouw zat helemaal geen lijn. Terwijl DEK wel de betere partij was met veel balbezit.

In de eerste periode gebeurde er niet veel. In de tweede periode kwam Woelwaters binnen en minuut op voorsprong. DEK was wel op zoek naar de gelijkmaker maar kon geen lans breken. Halverwege de periode gebeurde er een vreemd incident: Woelwaters was in de aanval geweest en de bal was over de doellijn gegaan, aan de kant van DEK wou iemand wisselen. John Poot bedacht zich niet en sprong gelijk het water in terwijl dat niet mocht. Hierdoor had DEK een speler extra in het veld wat volgens de spelregels niet mag. De scheidsrechter kon niet anders dan een rode kaart trekken waardoor John niet meer mocht spelen en na een paar seconde het bad weer uit mocht.

Dit heeft trouwens geen gevolgen voor het team, men mag gewoon met zeven man blijven spelen.

De 3de periode kwam DEK weer op gelijke hoogte met Woelwaters. Via een achterwaartse worp wist Patrick Bakker de gelijkmaker te maken. Maar DEK bleef slecht spelen, er werd niet als team gespeeld, een ieder voor zich leek het wel. Man-meer-situatie ging niet goed het was allemaal te gehaast en niet even elkaar opzoeken om deze spelsituatie rustig uitspelen. Woelwater voelde zicht steeds beter wordt en benutten ook kansen die ze kregen.

De 4de periode werd het er voor DEK niet beter op, opbouw was nog steeds niet goed kansen had DEK wel maar werden onzorgvuldig afgewerkt. De laatste minuut draaide DEK wel goed en wisten ze nog 2 keer te scoren maar toen was de wedstrijd allang gespeeld. De punten bleven in Harderwijk en DEK had stof tot nadenken.

Aanstaande zaterdag speelt DEK hun 6de competitie tegen Nunspeet, hopelijk gaat het dan beter.

 

Einduitslag; De Woelwaters H3-DEK H1 7-3 (0-0,1-0,2-1,4-2)

Doelpuntenmakers DEK: Patrick Bakker (1x), Dinand v. Dijk (1x) en Rudi v. Zandwijk (1x)

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500