Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderen Driester ontbijten met de burgemeester

Geplaatst op: 7 november 2019

Burgemeester Bilder ontbeet deze week met kinderen van twee basisscholen in het gemeentehuis. Deze bezoeken vonden plaats in het kader van de Week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Dinsdagochtend ontving burgemeester Bilder om 8 uur twaalf leerlingen uit groep 3 van De Driester uit Kamperzeedijk. Op donderdagmorgen 7 november zat hij aan de  ontbijttafel met de kinderen uit groep 2 van De Wijngaard. Tijdens het eten vertelde de burgemeester over zijn werk en de belangrijkste taken van de gemeente. De kinderen konden zelf ook vragen stellen en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Daarna volgde een korte rondleiding door het gemeentehuis. De kinderen gingen naar de raadszaal en de burgemeester legde uit dat daar getrouwd en vergaderd werd. Vervolgens namen ze een kijkje in het bestuursgedeelte van het gemeentehuis. Daar ontmoetten ze een wethouder en mochten rondkijken in de werkkamer van de burgemeester. De burgemeestersketting had een grote aantrekkingskracht en werd dan ook nieuwsgierig bestudeerd. De leerlingen van de Wijngaard kregen vanmorgen nog een extra verrassing.

Tijdens de rondleiding was er een ontmoeting met de politie, die ook in het gemeentehuis gehuisvest is. De dienstdoende agent bood spontaan aan om samen de politieauto van dichtbij te bekijken. In een echte politieauto zitten en van dichtbij zien en horen hoe de apparatuur werkt, was voor meeste kinderen een hele beleving en een mooie afsluiting van het bezoek!

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt vond vandaag in zo’n 250 gemeenten plaats en is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dit Schoolontbijt schenkt voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500