Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Streutker met vertrouwen naar onbekend AVV Swift

Geplaatst op: 8 november 2019

Jens Jurn Streutker juicht op Urk. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden speelt zaterdagmiddag in Amsterdam de topper tegen het voor Genemuiden onbekende AVV Swift. Dat doen de groen-witten in de wetenschap dat trainer Rene van der Weij en de spelers Boutzamar, Kavak en Streutker ook volgend seizoen in Genemuiden zijn te bewonderen. “Dat geeft rust binnen de selectie, anders krijg je straks weer de vraag wie blijft en wie niet”, zegt Jens Jurn Streutker.

De lange verdediger uit Hoogeveen was er snel uit, ondanks dat de competitie nog maar negen wedstrijden onderweg is. ‘Ik heb het naar mijn zin in Genemuiden: de club is leuk, de selectie is leuk en de trainer is leuk. Bovendien is de reisafstand voor mij prima”, legt Streutker uit, die afgelopen seizoen overkwam van Harkemase Boys. Hij vormt een mooi koppel met Martijn van der Laan. “Je ziet aan alles dat hij veel ervaring heeft en dat voetbalt prettig. Desondanks hebben we negen tegengoals, maar dat heeft ook met onze speelstijl te maken. We spelen graag naar voren en dan loop je wel eens tegen een counter aan.

Over het niveau van de hoofdklasse en de selectie is de Drenth te spreken. “Natuurlijk kom ik uit de derde divisie en daar ligt het niveau hoger, maar ik denk dat we daar met Genemuiden zeker naartoe kunnen groeien. Al zijn we nog maar negen wedstrijden onderweg, waarvan we vier keer niet hebben gewonnen. Eerst maar eens bij de top 5 blijven en misschien dat we dan uiteindelijk kunnen verrassen. Maar het is nog veel te vroeg om daar over na te denken.”

Wellicht is de uitwedstrijd in Amsterdam een goede graadmeter voor Sportclub. “Ik weet niets van de club en ken ook de spelers niet, maar dat zal andersom ongetwijfeld net zo zijn. Van mensen die Swift wel hebben zien spelen, hoor ik dat ze graag willen voetballen en ook goede spelers hebben. Ik verwacht daarom een open wedstrijd”, zegt Streutker.

Wellicht kan de verdediger met zijn lengte zelf ook voor gevaar zorgen. Hij wist het net al twee te vinden. “Ja, twee wereldgoals die ik nooit weer zal maken”, lacht hij over ‘de intikkertjes’. “Maar je moet wel op de goede plek staan…”

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500